Home Nieuws Wim Kieft hard voor Roger Schmidt: ‘De grote Schmidt zou het helemaal...

Wim Kieft hard voor Roger Schmidt: ‘De grote Schmidt zou het helemaal anders gaan doen’

2064
0

PSV verliest al maanden achtereen topwedstrijd na topwedstrijd en dus klinkt er veel kritiek.

Dat geldt ook voor Wim Kieft, die hard, genadeloos en cynisch uit de hoek kan komen. Zo begint Kieft zijn relaas tegenover Veronica Inside. “De grote Roger Schmidt zou het allemaal heel anders gaan doen”, zegt Kieft over de eerste periode van de Duitser bij PSV.

“Hij zou ook heel anders gaan voetballen, terwijl we in Nederland al tachtig jaar op dezelfde manier spelen en daar redelijk veel succes mee hebben behaald. Het komt er totaal niet uit. Als je speelt met Rosario en Sangaré, daar zit voetballend helemaal niets in. Ze zijn hartstikke goed in de duels, maar het komt er niet uit”, doelt Kieft waarschijnlijk op Sangaré want duelkracht heeft Pablo Rosario net zo min als voetballende kwaliteiten. Al moet gezegd worden dat er dit seizoen vaker een goede bal van zijn voet vertrekt dan voorgaande seizoenen.

Dan is er nog het wisselbeleid van Schmidt en zijn staf. Kieft kan het net als andere analisten en criticasters nauwelijks volgen.

“Malen heeft geloof ik acht goals gemaakt. Dat is toch een jongen voor 20 à 25 goals. Als je die spelers elke keer maar uit hun ritme haalt door ze te wisselen. Schmidt is in staat om Malen en Zahavi na 45 minuten er weer uit te halen voor Noni Madueke, die er nu overigens niet bij was. En dan missen ze ook nog Gakpo. Het valt voetballend allemaal niet mee. En je moet minimaal tweede worden, met die begroting en hoe ze hebben geïnvesteerd. Dat wordt nog een heel karwei.”

Kieft heeft een hard hoofd in een goed seizoen voor PSV. “Als je iedere keer de opstelling wisselt, krijg je nooit ritme en een wisselwerking. Hoe kun je in godsnaam van dit Feyenoord verliezen? Die waren rijp voor de slacht en dan word je zo kinderlijk weggespeeld in de counter. Dan sta je niet goed. Het zijn wel de momenten dat het moet gebeuren. Het was best een slechte wedstrijd”, aldus een duidelijke Wim Kieft over de prestaties van PSV in de Kuip.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here