Home Nieuws Wim Kieft haalt hard uit naar concurrentie PSV: ‘Bij PSV wordt de...

Wim Kieft haalt hard uit naar concurrentie PSV: ‘Bij PSV wordt de vlag gehesen’

10946
0

PSV beleefde een lange en hete transferzomer waarbij de club transfers wist te bewerkstelligen, die vele PSV fans vooraf niet voor mogelijk hielden.

Earnie Stewart en Marcel Brands wisten Peter Bosz op zijn wenken te bedienen, waarbij er miljoenen euro’s werden uitgegeven. De uitgaande transfer van Ibrahim Sangaré zorgde daarbij voor een nieuwe financiële impuls, die voor iedere partij precies op het goede moment afgewikkeld kon worden.

De club is het transferwindow dan ook goed uitgestapt en staat een aantal mooie maanden te wachten met een kwalitatief sterke selectie, die ook in de breedte goed uitgebalanceerd is. Het geeft de PSV-burger moed maar ook de vaderlandse media volgde alle ontwikkelingen uiteraard op de voet en concludeert een dag na het sluiten van het internationale windwow dat een sterk PSV er prima voor staat en vol goede moed en met vertrouwen het volgend blok wedstrijden in kan gaan.

‘PSV heeft een betere transferzomer achter de rug dan Ajax’, begint Wim Kieft. ‘Earnest Stewart heeft goed ingespeeld op de behoeftes, begint Kieft zijn analyse over de transferzomer van PSV.

‘Het is wel duidelijk dat Peter Bosz meer te vertellen had bij de bespreking met PSV om trainer te worden dan Maurice Steijn bij Ajax’, begint Kieft zijn column voor De Telegraaf. ‘Met Earnest Stewart heeft Bosz het elftal bij PSV heel gericht versterkt en spelers gehaald die passen in zijn filosofie van voetballen. Na het winnen van de Johan Cruijff Schaal en het bereiken van de groepsfase van de Champions League mag hij zich in zijn handen wrijven met Hirving Lozano op de laatste dag van de transferwindow. Die Mexicaanse aanvaller krijgt hij er gewoon even bij.’

‘Met de komst van Lozano wordt PSV aanvallend nog sterker en veelzijdiger, want de Mexicaan heeft snelheid en diepgang’, vervolgt Kieft, die ook iets vindt van de transfer van Ibrahim Sangaré naar Nottingham Forest. Kieft kraakt de transfer nog net niet af maar stelt onomwonden vast dat Sangaré zijn keuze heeft gemaakt op basis van de financien.

‘Uiteindelijk is hij toch een broodvoetballer en koos voor het salaris en de uitdaging van de Premier League. Op het vertrek van Sangaré had PSV trouwens al geanticipeerd met het aantrekken van Jerdy Schouten’, wijst Kieft naar de eerste Serie A-transfer van deze zomer.

Het bereiken van de groepsfase van de Champions League kan de oud-PSV-spits dan ook wel bekoren. ‘Waar bij PSV de vlag wordt gehesen, daar hangt deze bij Ajax halfstok. Zo was de sfeer ook na afloop in het stadion, ondanks het bereiken van de groepsfase van de Europa League’, aldus een kritische Wim Kieft.


Vorig artikelTransfersom 37 miljoen euro | Transfer Sangaré naar Nottingham meest gelezen bericht in regionale krant
Volgend artikelPeter Bosz onder de indruk van ‘rood Philips Stadion’ maar richtte ondertussen ook zijn pijlen op Bella-Kotchap: ‘Hij overtuigde me’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in