Home Nieuws Wim Kieft geniet van PSV maar vergelijkt Ramalho met Ramos: ‘Niet Hollandse...

Wim Kieft geniet van PSV maar vergelijkt Ramalho met Ramos: ‘Niet Hollandse School, maar kwaliteit doet PSV de das om’

3198
0

PSV haalde deze week het eerste punt in de groepsfase van de UEFA Champions League binnen. Als we naar het spel van de ploeg van Bosz kijken, smaakt het behaalde punt duidelijk naar meer.

Verschillende analisten trokken na PSV – Sevilla de conclusie dat PSV mee kan in de Champions League als het over fysiek arbeid en inhoud gaat maar ook voetballend hield PSV zich staande. Na Arsenal – PSV klonken er geluiden dat PSV alleen van zestienmeter tot zestienmeter goed weerstand kon bieden maar dat er beter verdedigt dient te worden als er nog iets van resultaat in groep B behaald moet gaan worden.

PSV mag lering trekken uit de lessen van groepswedstrijd nummer één en twee in groep B en dit tegen Racing Club de Lens in de praktijk gaan brengen. Er dienen eigenlijk zes punten te worden behaald door het team van Bosz, om zicht te houden op plaats twee in de groep. Het voetbal tegen Sevilla beviel in ieder geval een groot deel van Nederlandse media. Ook Wim Kieft en in zijn kielzog dus Valentijn Driessen, die de columns van Kieft in De Telegraaf voor zijn rekening neemt, schrijft deze week genoten te hebben van het spel van PSV. Kieft trekt van leer in De Telegraaf en prijst Bosz na het vertoonde spel tegen Sevilla.

‘PSV heeft tegen Sevilla reclame gemaakt voor de Hollandse School. Zo zie je Nederlandse ploegen graag spelen en dan is het algemeen bekend dat het in fases van wedstrijden kwetsbaar is. Echter, in grote delen van het duel lagen er voor PSV mogelijkheden om het duel in het voordeel te beslissen. Daarvoor wordt iets meer kwaliteit in de afronding van de kansen gevraagd’, wijst Kieft naar de aanval van het elftal van Bosz.

Kieft gaat verder: ‘De zogenaamde kenners hoor je al roepen: ’PSV ontsnapt tegen de nummer 15 van de Primera Division’. Je kan inderdaad verliezen en gelijkspelen, maar met iets meer effectiviteit en rendement had PSV kunnen winnen. Met de voetbalvisie van Peter Bosz ben je verzekerd van attractieve duels, want PSV-Sevilla was een spektakelstuk.

‘PSV speelde superattractief in een hoog tempo met een fantastische Noa Lang, die zijn directe tegenstander Jesus Navas helemaal tureluurs speelde. Hij passeert zo gemakkelijk, is zo snel en wendt makkelijk en kort, wat hem ongrijpbaar maakt. Alleen ligt Langs rendement veel te laag en dat bepaalt mede of je op het niveau van de Champions League een topspeler bent. Het is niet voor niets dat de grote clubs in Europa hem links lieten liggen bij Club Brugge en hij blij was dat PSV toehapte. Wordt Lang effectiever, dan kan hij alsnog de stap naar de Europese top maken’.

‘Voor Ramalho is PSV al te hoog gegrepen. Aan de bal en met zijn verdedigende acties is hij een gevaar voor zijn eigen ploeg. Zeker gezien de offensieve manier waarop PSV speelt, is hij kwetsbaar, en maakt hij PSV kwetsbaar. Overigens luisterde de Ramalho van Sevilla naar de naam van de altijd zo bewierookte Sergio Ramos. Hij veroorzaakte de penalty waaruit PSV 1-1 scoorde, zorgde onnodig voor de vrije trap bij de 2-2 waarbij hij ook het kopduel van Luuk de Jong verloor”, is Kieft kritisch op zowel Ramalho als Ramos.

J


Vorig artikelVerbazing alom over absentie Jerdy Schouten
Volgend artikelFC Barcelona zet in navolging van Man United eerste stappen voor transfer Xavi Simons, die even niet zo populair is in Leipzig

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in