Home Nieuws Wim Kieft geniet elke wedstrijd van PSV maar wijst naar dissonant: ‘Totaal...

Wim Kieft geniet elke wedstrijd van PSV maar wijst naar dissonant: ‘Totaal ongeschikt voor PSV’

3608
0

Het PSV van Peter Bosz kan Wim Kieft wel bekoren. De analist ziet PSV wekelijks groots spelen en zegt te genieten van het elftal van Bosz.

Wim Kieft weet op verschillende podia zijn vaak ongezouten mening te ventileren. De analist was afgelopen dagen wederom zeer te spreken over het spel van PSV in de duels tegen Sevilla en tegen Sparta. Wim Kieft zou Wim Kieft niet zijn als er niet ook enkele kritische noten worden gekraakt.

Zo stelde Kieft afgelopen week vast dat Noa Lang weliswaar fantastisch speelt maar dat de aanvaller zijn rendement wel moet gaan opvijzelen. Kieft zag dat Lang de Sevilla-defensie met grote regelmaat dolde maar dat het wel tijd wordt voor een Europese goal of assist. Kieft is daarentegen totaal niet te spreken over André Ramalho.

De Braziliaan is in de ogen van De Telegraaf-analist ’totaal ongeschikt’ voor PSV en het niveau wat PSV nastreeft. Zoals gezegd kon de thuiswedstrijd tegen Sevilla Kieft wel bekoren maar het spel en de verdedigende kwaliteiten van Ramalho kunnen op weinig waardering rekenen van de analist.

“Maar als je tegen dat soort tegenstanders speelt en je hebt verdedigers als Ramalho, dan loop je wel het risico dat je het een en ander tegenkrijgt”, zegt hij bij Veronica Offside. De verdediger maakte na rust een fout waaruit Sevilla scoorde, maar de goal werd teruggedraaid na tussenkomst van de VAR. PSV kwam daar goed weg maar ook andere momenten in de wedstrijd liet Ramalho zien dat zijn spel geregeld betrouwbaarheid mist.

Kieft constateert dat Ramalho afgelopen weekend tegen Sparta Rotterdam beter voor de dag en minder in de problemen kwam. Als vanzelfsprekend wijst hij naar het niveauverschil tussen Sparta en Sevilla.

“Maar hij is gewoon totaal ongeschikt. Hij kan niet eens ballen wegwerken die op hem af komen”, aldus Kieft. “Hij staat ook altijd verkeerd en komt simpelweg kwaliteit tekort. PSV speelt heel attractief, al is het programma ook relatief makkelijk geweest.”


Vorig artikelGullit baalt van absentie Jerdy Schouten: ‘Ajax-fans hadden hem er heel graag bij gehad’
Volgend artikelAad de Mos zag PSV schitteren maar geeft ploeg van Bosz waarschuwing voor Lens

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in