Home Nieuws Wim Kieft enthousiast over Malen maar verwacht ‘Memphis Depay dipje’

Wim Kieft enthousiast over Malen maar verwacht ‘Memphis Depay dipje’

24
0

Wim Kieft is al maanden achtereen laaiend enthousiast over zowel Steven Bergwijn als Donyell Malen.

De Veronica, Fox, Ziggo en Telegraaf analist verwacht dat beide PSV’ers een grote carrière tegemoet gaan maar voorziet op korte termijn ook een dipje.

Kieft stelt dat beide aanvallers het ‘Depay-traject’ nog moeten doorlopen. ‘Kieft doelt daarbij specifiek op de tegenslag die Memphis Depay bij Manchester United kreeg nadat hij door PSV voor een recorbedrag werd verkocht aan een buitenlandse topclub.

Kieft is terughoudend en voorspelt op korte termijn een moeilijke periode. Bergwijn raakte aan het begin van dit seizoen geblesseerd, waarna Malen en Mohamed Ihattaren hun stempel drukten op het elftal van PSV. Wanneer Bergwijn vervolgens niet presteert zwelt de kritiek even verder aan, aldus Kieft.

‘Zoiets kan in je kop gaan zitten en daar moet je je overheen zetten om de volgende stap te kunnen maken’, schrijft Kieft in De Telegraaf.

‘Bij PSV mocht Bergwijn weer vanaf de flank spelen, Koeman gaf hem het vertrouwen en zowel tegen Noord-Ierland als met PSV tegen VVV zag je weer ouderwetse Bergwijn-momenten.’

Kieft waakt voor de dip. ‘Malen krijgt ongetwijfeld ook met zo’n dipje te maken, want geen enkele carrière gaat in een rechte streep omhoog. De aanvalslinie heeft met Depay, Bergwijn en Malen nog niet het niveau van het middenveld met De Jong, Wijnaldum en Van de Beek of de achterhoede met Van Dijk en De Ligt. Toch heeft Koeman een potentiële topvoorhoede tot zijn beschikking bij Oranje.’


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here