Home Nieuws Wim Kieft én Valentijn Driessen geven Luuk de Jong nog meer zelfvertrouwen

Wim Kieft én Valentijn Driessen geven Luuk de Jong nog meer zelfvertrouwen

1538
0

De doorgaans kritische Wim Kieft heeft in zijn column in De Telegraaf louter lovende woorden over voor aanvoerder Luuk de Jong.

De Jong vijzelde deze week, midweeks tegen Go Ahead Eagles, zijn doelpuntenproductie weer verder omhoog met twee rake prachtige kopballen. Met name de eerste kopgoal bleek een wonderschone treffer te zijn. Voor Wim Kieft bleek de week van Luuk de Jong aanleiding te zijn in de pen te klimmen.

Als Wim Kieft in de pen klimt, kunnen de meeste profvoetballers beter even een blokje om gaan want Kieft schroomt niet de boel stevig af te kraken. Tegelijkertijd betekent een column van Wim Kieft eigenlijk dat niet Wim Kieft kritisch is maar Valentijn Driessen. Het is algemeen bekend dat Valentijn Driessen de columns voor Kieft schrijft.

Deze week richten Kieft en Driessen zich op Luuk de Jong, die er zeer goed vanaf komt bij beide analisten. In De Telegraaf wordt Luuk de Jong duidelijk op de troon gehesen. Men is op de burelen van De Telegraaf danig onder de indruk van de prestaties van Luuk de Jong.

‘Voor De Jong moet dit de lekkerste periode van zijn carrière zijn. Hij is op zijn 33e de baas over de materie. Inmiddels heeft hij alles meegemaakt in Nederland, Duitsland, Engeland, Spanje, loopt over van vertrouwen, weet dat de doelpunten komen zolang hij niet geblesseerd raakt en profiteert maximaal van de offensieve speelwijze van PSV. De ballen van de flanken blijven maar komen. Is het niet van Noa Lang, dan van Johan Bakayoko of Jordan Teze of Patrick van Aanholt’, wist Kieft naar de aanvoer richting Luuk de Jong.

‘Het moet heerlijk zijn voor een spits als De Jong om zulke spelers in de buurt te hebben. En dat Luuk de Jong kan koppen, weet iedereen. Met zijn hoofd is hij ongeëvenaard. En weet dat hij doelpunten op alle niveaus heeft gemaakt. In de Eredivisie, maar ook in de Champions League, bij PSV, bij FC Barcelona en het Nederlands elftal’, wijzen Kieft en Driessen naar de ongekende kwalitieten van de beste kopper van Europa.

Kieft somt vervolgens de weg op die Luuk de Jong inmiddels heeft afgelegd. ‘De weg die hij aflegde, had Luuk de Jong nodig om zich te ontwikkelen tot de spits die hij nu is. Na De Graafschap en FC Twente vertrok hij op 22-jarige leeftijd naar Borussia Mönchengladbach. Dat werd geen succes en dat gold eveneens voor zijn korte periode bij Newcastle United. Bij PSV is hij daarna opgebloeid om daarna in Spanje bij eerst Sevilla en daarna FC Barcelona een veel betere speler te worden. En een wereldburger’, geeft Kieft Luuk de Jong nog meer zelfvertrouwen.

Het eerste jaar van Luuk de Jong bij Sevilla liet al zien dat de spits aan de bal beter werd door zijn technische bagage op te krikken. Kieft valt op dat de spits van PSV inderdaad beter is geworden in het mee voetballen.

‘Vaak wordt van De Jong gezegd dat hij niet zo goed kan (mee)voetballen, maar dat facet heeft hij in Spanje goed ontwikkeld. Het is ook niet eerlijk om daar denigrerend over te doen als je ziet hoe hij nu als aanspeelpunt functioneert. Alleen ziet het er soms wat onbeholpen, log uit, maar dat is schijn. Voor De Jong kan deze fase in zijn loopbaan niet lang genoeg duren; hij is volledig in evenwicht’, aldus een lyrische Wim Kieft, met in zijn kielzog Valentijn Driessen.


Vorig artikelGeblesseerde maar feestende Noni Madueke tot de orde geroepen bij Chelsea
Volgend artikelBestuur Sevilla wil niet aan tafel met bestuur ‘schandaalclub’ en richt zich alvast op PSV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in