Home Nieuws Wim Kieft (Driessen!) onder de indruk van mentaliteit Luuk de Jong: ‘De...

Wim Kieft (Driessen!) onder de indruk van mentaliteit Luuk de Jong: ‘De Jong was een goede geweest voor Ajax’

2094
0

Nee, de kop van het artikel is anders bedoeld dan Wim Kieft over Luuk de Jong schrijft.

De Telegraaf columnist is daags na PSV – Arsenal diep onder de indruk van het spel én van de mentaliteit van Luuk de Jong. Feitelijk is het Valentijn Driessen die onder de indruk is want Driessen schrijft de columns van Wim Kieft. De lofzang
Hoe dan ook, Wim Kieft opent zijn column met duidelijke verwijzingen naar het mentale aspect van Luuk de Jong. ‘Luuk de Jong was een goede geweest voor Ajax’, schrijft Kieft verwijzend naar mentaliteit die heerst op de burelen van de Johan Cruijff Arena.

Kieft vindt dat trainer Alfred Schreuder en technisch directeur Gerrie Hamstra niet tegen kritiek kunnen terwijl dat bij hun vaak hoort. En dus wijst Kieft naar Luuk de Jong. Kieft schrijft over Luuk de Jong dat de spits juist heel goed tegen kritiek kan en daar juist zijn voordeel mee weet te behalen: ‘In deze column is hij afgelopen jaren vaak kritisch benaderd. Dan werd hij neergezet als een prima kopper, zeker voor Eredivisie-begrippen. Tegelijkertijd werd benadrukt dat hij nogal wat kwaliteiten ontbeerde om internationaal van een goede spits te spreken. Nu is het genieten geblazen’, is Kieft complimenteus.

‘De Jongs motoriek blijft houterig, hij is niet de snelste, beweegt niet als Mbappé, Benzema of Haaland, maar voetballend heeft hij zoveel bijgeleerd in zijn periode bij Sevilla en FC Barcelona. De Jong is echt een complete spits geworden. Eentje met ervaring, die op ieder niveau mee kan. Hij doet bijna alleen maar goede dingen en speelt met vertrouwen. Zijn plaats in de selectie van het Nederlands elftal voor het WK in Qatar kan niet anders dan onbetwist zijn’, aldus Wim Kieft met de ‘handtekening’ van Valentijn Driessen.


Vorig artikelUitgesproken Joey Veerman reageert op missen WK in Qatar
Volgend artikelXavi Simons blikt terug op jaren in Barcelona: ‘Bij Barcelona trainen ze nooit in de fitness’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in