Home Nieuws Wim Jonk reageert op uitspraak Aad de Mos: ‘PSV is niet aan...

Wim Jonk reageert op uitspraak Aad de Mos: ‘PSV is niet aan de orde’

4298
0

Het speculeren over de volgende trainer na Roger Schmidt is inmiddels al sinds donderdagmorgen aan de gang.

Vrijwel meteen na het aangekondigde en aanstaande afscheid van Roger Schmidt worden er tal van namen genoemd voor de opvolging van Roger Schmidt. De naam van Wim Jonk valt ook geregeld hoewel de Volendammer nog onervaren is en aan het begin van zijn trainerscarriérre staat.

Toch heeft Wim Jonk PSV wel degelijk iets te bieden. De trainer staat een duidelijke lijn van voetbal voor ogen heeft een duidelijke en heldere visie op aanvallend voetbal. En dus lijkt Jonk inmiddels één van de gedroomde kandidaten te zijn, los van het feit dat John de Jong en Toon Gerbrands een voorkeur lijken te hebben voor een trainer met ervaring in de top.

Vanuit dat standpunt bezien zou een aanstelling van Ruud van Nistelrooij logischer zijn. Qua ervaring houden Jonk en van Nistelrooij elkaar namelijk in evenwicht. Jonk werd vrijdagavond door NH Sport gevraagd naar de opmerkingen van Aad de Mos die in hem een uitstekende opvolger van Roger Schmidt ziet.

“Dat is een mooi compliment, maar het is nu niet aan de orde”, aldus Jonk. “Ik ben met Volendam in gesprek over een nieuw contract. Daar gaan we binnenkot weer over verder praten. Die intentie is er nog altijd. PSV is niet aan de orde, ik ben met Volendam in gesprek.”

Het huidige contract van Jonk loopt na dit seizoen af bij de huidige koploper van de Keuken Kampioen Divisie, die op weg is naar promotie. Als speler was Wim Jonk in de jaren ’90 al drie seizoenen actief bij PSV. Destijds kwam hij tot 118 officiële wedstrijden en won hij eenmaal de landstitel en de Amstel Cup met PSV. Ook won hij met PSV twee keer de Johan Cruijff Schaal.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here