Home Nieuws Willy van de Kerkhof draait bij na snoeiharde kritiek op Jordan Teze:...

Willy van de Kerkhof draait bij na snoeiharde kritiek op Jordan Teze: ‘Ik was zelfs trots’

2401
0

Willy van de Kerkhof zag PSV zondagmiddag met liefst 0-4 winnen van Sparta en dat stemde het PSV-icoon na afloop zeer tevreden.

Van de Kerkhof zag PSV een zeer goede eerste helft spelen op Het Kasteel, zonder het spelbeeld te voorzien van enkele doelpunten. Jordan Teze en Luuk de Jong waren net als Tillman en andere spelers, dichtbij de 0-1 in de eerste helft maar Luuk de Jong zag zijn schitterende treffer worden afgekeurd en Jordan Teze zag keeper Olij een prachtige vrije trap uit de kruising tikken.

Zelfvertrouwen doet erg veel met een speler. ‘Niet zeiken maar voetballen Jordan’, riep Peter Bosz in Oostenrijk tegen Teze, die het even niet eens was met de gang van zaken in een trainingspot. Peter Bosz kan stevig en rauw uithalen maar is even zo goed in het uitdelen van complimenten en het geven van vertrouwen. Jordan Teze lijkt daar tot op heden een meer dan goed voorbeeld van te zijn.

Toch haalde de gebroeders Van de Kerkhof recent stevig uit naar Teze, die ze een speler om van te huilen noemen. ‘Als je die jongen tien minuten volgt, begin je te huilen. Hij doet maar wat’, riepen de broers over Teze, die in die betreffende wedstrijd tegen FC Volendam wel weer twee assist kon noteren.

Na de winst op Sparta bleken de gebroeders Van de Kerkhof zich ook nog wel even druk te maken over de afgekeurde goal, om zich vervolgens complimenteus op Jordan Teze te richten.

“Om te beginnen maakte De Guzman eerst een overtreding op Tillman”, begint Willy tegenover Omroep Brabant. “Maar buiten dat blijft het een rare regel. Als de aanval nog een kwartier doorgaat en je scoort dan pas dan, moet die goal worden afgekeurd? Of als ze de bal een keer terug hadden gespeeld, dan was het goed geweest want dan was er een nieuwe aanval begonnen. Maar hoe ver moet je dan terugspelen? Die regel verdient aanpassing.”

Van de Kerkhof zag dat Teze een goede wedstrijd speelde en dus richtte het PSV-icoon na afloop op de zelf opgeleide verdediger. “Ere wie ere toekomt. Tegen Sevilla speelde hij heel redelijk en maakte hij de 2-2. Tegen Sparta was hij zelfs een van de besten op het veld. Ik was zelfs trots dat hij zo goed speelde. Zo moet hij spelen!”, aldus Van de Kerkhof.


Vorig artikelWilfred Genee drijft de spot met aanstaande editie PSV – Ajax, ook FC Volendam drijft spot met Ajax vs PSV
Volgend artikelSparta – PSV | De doelpunten op Het Kasteel vanuit het uitvak

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in