Home Nieuws Willy en René van de Kerkhof spreken schande van forse nederlaag en...

Willy en René van de Kerkhof spreken schande van forse nederlaag en wijzen naar Zoet en Dumfries

35
0

Willy en René van de Kerkhof spreken schande van de forse nederlaag tegen AZ. De broers hebben geen goed woord over voor het optreden van PSV tegen AZ.

Ze vinden dat diverse spelers door de mand vielen in het Philips Stadion, maar ook Mark van Bommel wordt bekritiseerd. De broers wijzen ook naar Jeroen Zoet. Het geschutter van Zoet is ook de iconen van PSV een doorn in het oog geworden.

PSV krijgt geregeld kritiek, met name vanuit Amsterdam eo, dat de ploeg niet genoeg zou aanvallen maar juist daarin ging Denzel Dumfries de fout in tegen AZ. Dumfries stond met 10 man te ver naar voren gepositioneerd bij de doelpunten van AZ voor rust. De broers van de Kerkhof vonden het een inschattingsfout van de rechtervleugelverdediger.

“Een 0-0 gelijkspel tegen LASK Linz in de Europa League, een 3-0 nederlaag bij FC Utrecht en nu 0-4. Wat een kloteweek”, zegt René in gesprek met Omroep Brabant. “Het is een schande voor PSV om zo op het eigen veld afgetroefd te worden.”

Hij baalt vooral van de keuzes van Van Bommel. “Cody Gakpo is geen spits en Kostas Mitroglou is een heel beperkte voetballer.” Daarnaast is René niet te spreken over het optreden van Jeroen Zoet. “Twee doelpunten vallen bij de eerste paal, die ballen mógen er niet in!”

“Het was heel matig”, zegt Willy. “Weer komt PSV met tien man te staan. Dan moet je als achterhoede die 0-0 stand vasthouden tot aan de rust. Maar Denzel Dumfries gaat veel te ver naar voren. Twee keer is hij weg van zijn positie en twee keer komt daar een doelpunt uit.”

René concludeert dat de wisselspelers niet zo goed zijn als gehoopt. “Je miste met Donyell Malen, Steven Bergwijn, Nick Viergever en Jorrit Hendrix tegen AZ vier basisspelers. Je kan concluderen dat hun stand-ins niet klaar zijn voor het grote werk. Die vielen door de mand.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here