Home Columns Willem Van Hanegem: Overwinning op United helemaal niet bijzonder

Willem Van Hanegem: Overwinning op United helemaal niet bijzonder

26
0

Willem van Hanegem analyseert in zijn column in het AD het spel van PSV tegen United en Heracles en beoordeeld PSV 2 ledig.

“Het verbaast me eigenlijk niets dat Heracles Almelo en PEC Zwolle momenteel zo hoog staan in de Eredivisie’, liet Van Hanegem optekenen in het AD. De Heraclieden versloegen regerend landskampioen PSV zaterdagavond met 2-1 en volgen koploper Ajax daardoor op één punt. Verrassend vond De Krommehet niet dat de ploeg van trainer Phillip Cocu onderuit ging in Almelo.

‘Er werd op zo’n verschrikkelijk nepveld met kunstgras gespeeld, Heracles is in de winning mood en heeft echt een aantal voetballers dat het spel goed ziet’, somde hij enkele verklaringen voor de overwinning van de ploeg van trainer John Stegeman op. ‘En de PSV’ers denken na de winst op Manchester United misschien dat ze beter kunnen voetballen dan ze zelf en iedereen dachten. PSV had de mazzel dat het niet tegen een goede ploeg speelde, want die had het erbarmelijke verdedigen bij onze Champions League-vertegenwoordiger zeker afgestraft.’

De euforie na de 2-1 overwinning van PSV op The Red Devils was volgens Van Hanegem sowieso wat overtrokken. ‘Het hele land was meteen weer in de war na die overwinning. Dat was zóiets geweldigs, een grote club als Manchester United verslaan. Maar hebben we gezien hoe United speelde? Dat was niet om aan te gluren. Er stond een stel individualisten op het veld dat toevallig hetzelfde shirt aan had. Niemand was in beweging, ze deden allemaal maar wat.’ Het spel van de traditionele top-drie kon De Kromme niet bekoren dit Eredivisie-weekend. ‘PSV mist duidelijk zijn kleine motor, Andrés Guardado, dat scheelt enorm, Feyenoord lijkt ook niet te weten waar het mee bezig is en het is echt droevig dat Ajax met dit spel koploper is.”

 


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here