Home Nieuws Willem van Hanegem: Lof voor Stijn Schaars

Willem van Hanegem: Lof voor Stijn Schaars

14
0

In zijn column in het Algemeen Dagblad heeft Willem van Hanegem de kwaliteiten van PSV aangehaald. De Kromme vindt PSV nog steeds de ploeg met de meeste kwaliteiten en prijst daarbij Stijn Schaars.

‘PSV haalde absoluut een goed resultaat tegen Manchester United. Hoewel we dat ook weer niet moeten overdrijven. Ik heb zaterdag ook weer naar Manchester gekeken en als ik die ploeg zie spelen, schieten de tranen in mijn ogen. Als je 300 miljoen mag besteden, dan koop je toch niet zo’n stelletje koekenbakkers? Van Gaal is een goede trainer als zijn team resultaat boekt, want dan wordt alles geaccepteerd. Kijk maar naar Oranje bij het WK. Maar wanneer werd het pas leuk? Toen er werd overgeschakeld van 5-3-2 naar 4-3-3.

Ik hoor Van Gaal bij zijn persconferenties vaak verkondigen dat Manchester United de minste goals tegen heeft. Dat is dus blijkbaar het belangrijkst. Maar als je er zo mee bezig bent om achterin niets weg te geven, dan gaat dat ten koste van het voetbal voorin. Misschien maakt het voor anderen niets uit, als het maar punten oplevert. Zo denk ik niet. Ik ben een liefhebber. Van Gaal haalt het plezier bij de mensen weg. Als je zoveel investeert, mogen we toch wel wat verwachten?

Het valt me op dat hij bijna geen creatieve spelers in zijn ploeg heeft. Di María is zo iemand, maar hij had het helemaal niet naar zijn zin in Manchester. Sommige spelers moet je met hun instinct laten voetballen, dat moet je niet afpakken. Nu doet Di María het weer uitstekend bij Paris Saint-Germain.

PSV liet de afgelopen week weer zien dat het de ploeg in Nederland is met de meeste kwaliteiten. Ik begrijp alleen niet hoe ze tegen AZ zo ver kunnen terugvallen. Dat het na de 3-0 allemaal iets minder wordt, is logisch, maar het werd in de tweede helft een héél stuk minder. Ballen over vijf meter kwamen ineens niet meer aan en er werden voortdurend verkeerde keuzes gemaakt. Ik vind dat zoiets niet mag gebeuren. Als je als speler beter wilt worden, dan moet je de drang hebben om de volle negentig minuten te presteren.

Ik vond het ook prima dat Schaars op de training bij PSV die jonge gasten terechtwees. Er stond toevallig een camera bij, nou en? Wij gaven vroeger spelers altijd op hun flikker. Ze konden er soms wel om huilen, maar later zullen ze zich hebben gerealiseerd dat ze er wat aan hebben gehad. Je moest je pas zorgen maken als we niets tegen je zeiden, want dan zagen we ook niets in je.

Het zou heel mooi zijn als PSV de volgende ronde in de Champions League haalt. CSKA Moskou is een vervelende ploeg waarvoor je moet oppassen. Maar je moet ook niet bang zijn. PSV speelde in Moskou in de eerste helft heel schijterig en dat ging toen mis. Als PSV straks van zijn eigen kwaliteiten uitgaat, dan maakt het echt een goede kans’.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here