Home Nieuws Willem van Hanegem klaar met Roger Schmidt en haalt stevig uit: ‘Schmidt...

Willem van Hanegem klaar met Roger Schmidt en haalt stevig uit: ‘Schmidt verdient het niet, wegwezen’

9018
0

Willem van Hanegem heeft het helemaal gehad met het project Roger Schmidt en PSV. De Kromme haalt hard uit naar de Duitse trainer.

In gesprek met Hans Kraaij zegt van Hanegem dat het wel mooi geweest is na twee jaar Roger Schmidt bij PSV. Op de voor hem kenmerkende wijze laat van Hanegem goed blijken het werk van Schmidt bij PSV niet te kunnen waarderen. En dus spreekt de criticaster zich uit richting PSV. Van Hanegem heeft er geen begrip voor dat het contract van Roger Schmidt in Eindhoven verlengd zou gaan worden. Roger Schmidt verdient het niet, stelt van Hanegem vast.

Van Hanegem zegt tegen Kraaij: “Luister. Het is echt als je nadenkt: dit bestaat niet. Hij geeft zelf ook geen antwoord op die vraag hè”, wijst van Hanegem naar de interviews die Schmidt na wedstrijden van PSV geeft.

PSV is mede koploper maar de Feyenoorder zegt er niet van onder de indruk te zijn. “Iedereen is geblesseerd bij ze. Dat is toch te gek voor woorden? Als je het logisch bekijkt, dan denk je: nou, kom op, dit kan niet. Neem alle schriftgeleerden maar mee naar Duitsland. Wegwezen man.”

Het vele wisselen en het blijven analyseren van data ziet van Hanegem als tekortkoming van de Duitse trainer en zijn staf. “Als je zit te kijken dan zie je toch of iemand vermoeid raakt of niet. Daar heb je toch geen apparatuurtje bij nodig. Maar hij is ook eigenwijs”, vervolgt hij. “Als wij zeggen: het is hopeloos. Dan zegt hij: dit is een van onze beste wedstrijden. Hij zegt precies elke keer het tegenovergestelde. Dus ik begrijp het niet. Al geven ze hem een contract voor tien jaar, dat zal mij een zorg zijn. Alleen moeten ze dan ook wel heel veel spelers kopen.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here