Home Nieuws Willem van Hanegem en Arne Slot slaan spijker op de kop na...

Willem van Hanegem en Arne Slot slaan spijker op de kop na analyse van NEC – PSV

21035
0

PSV wacht dinsdag de Rotterdamse voetbalclub Excelsior in de jacht op de landstitel, die er natuurlijk komen gaat over enkele weken.

Er zijn enkele journalisten en analisten die daar een beginnen te twijfelen maar dat is natuurlijk totale nonsens. Met name op de redactie van Voetbal International wordt met een schuin oog gekeken naar de ranglijst inzake een eventuele remise dan wel nederlaag op bezoek bij Excelsior maar daar gaat het natuurlijk niet van komen.

Aan de vele negatieve reacties na NEC – PSV leek maar geen einde te komen na zaterdagavond maar met zeven punten voorspong en een prima voetballende ploeg is er geen vuiltje aan de lucht voor PSV, dat alleen door eigen extreem falen in de problemen lijkt te komen dit seizoen. Zoals eerder tegen Borussia Dortmund over 180 minuten en op 30 minuten na, redelijk tot goed voetbal werd gespeeld maar de kansen niet werden benut, mocht er in Nijmegen gerust naar de verkeerde inspeelpass op Joey Veerman worden gewezen. Kortom, slechts eigen falen kan PSV in de problemen brengen en niet extreem goed voetbal of vele uitgespeelde kansen van welke tegenstander dan ook.

De Feyenoorders Willem van Hanegem en Arne Slot gaven zondag na de winst van Feyenoord op FC Utrecht en het enige juiste antwoord op de nederlaag tegen PSV. Realisme in Rotterdam na het puntenverlies van PSV, waar elders in het land veelal andere geluiden te horen zijn. Feyenoord-trainer Arne Slot lijkt dan terecht ook niet echt meer te geloven in het kampioenschap. Dankzij de 4-2 overwinning van Feyenoord op FC Utrecht, bedraagt de achterstand op de koploper nu nog zeven punten maar meer behoeft daar niet over gezegd te worden. Zeven punten, to much.

“Met het programma wat ze nog hebben, zou het mij verbazen als ze nog zoveel punten weggeven”, aldus Slot op de persconferentie na afloop van de wedstrijd. Slot gaf vervolgens een prima analyse op de wedstrijd tussen NEC – PSV, die Peter Bosz klaarblijkelijk niet kon geven gezien zijn straffe bewoordingen over de verloren wedstrijd.

“Ik heb ook naar NEC – PSV gekeken en PSV had deze wedstrijd eigenlijk ook zomaar kunnen winnen”, aldus een nuchtere Slot, die daarmee niet mee lijkt te gaan in de vele negatieve commentaren en kritieken aan het adres van de ploeg van Bosz, die zelf dus enorme duit in het zakje deed. Ook Willem van Hanegem reageerde nuchter op de nederlaag en maakt zich geen enkele illusie.

‘PSV verloor van NEC, dat best een leuke ploeg heeft en het Feyenoord ook moeilijk kan maken in de finale. Maar dat het dan meteen weer over een nieuwe titelstrijd gaat, is natuurlijk zwaar overdreven. PSV heeft een makkelijk programma en staat nog steeds een straatlengte voor. Die ploeg zal met die spelers toch niet zo in de war raken van een verlies in Nijmegen dat ze in de laatste zeven wedstrijden nog zeven punten verspelen?, schreef Van Hanegem in zijn column in het het Algemeen Dagblad.

‘Dat trainer Peter Bosz zei dat ze geen kampioen worden als ze zo blijven spelen, dat snap ik vanuit zijn positie geredeneerd ook wel. Je probeert in de laatste weken toch iedereen weer op scherp te zetten, misschien is er hier en daar toch wat gemakzucht in geslopen. Dat kan hoor. Ik bedoel: Joey Veerman vond zichzelf tegen Duitsland ook zo goed spelen, dat hij de voorspelling dat hij mee zou gaan naar het EK wel aandurfde. Hij scoorde in Frankfurt, maar hij speelde natuurlijk helemaal niet goed. Maar goed, Feyenoord-Ajax zondag. Feyenoord wint zelden tweemaal in een seizoen van de rivaal, maar dit is wel een unieke kans’, aldus Willem van Hanegem.


Vorig artikelVerwachte opstelling PSV in Rotterdam: Lozano en Saibari geblesseerd, Tillman start in de basis
Volgend artikelPerez blijft bij standpunt en wijst naar uitspraak Schouten: ‘Ik was juist onder de indruk van de manier waarop PSV omschakelde’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in