Home Nieuws Willem van Hanegem baalt van puntenverlies ‘goed PSV’ en looft ‘PSV reserves’

Willem van Hanegem baalt van puntenverlies ‘goed PSV’ en looft ‘PSV reserves’

1574
0

Willem van Hanegem baalt ontzettend van het puntenverlies van PSV in Heerenveen.

De AD columnist en criticaster had graag gezien dat PSV de druk vol op Ajax kon houden. Van Hanegem is voorstander van een stevige titelrace tussen drie clubs en stelt daarom vast dat er zoveel mogelijk druk op Ajax moet komen te liggen. Van Hanegem zag de remise van PSV in Friesland niet aankomen. De Kromme spreekt van een totaal onnodige nederlaag. De remise van Feyenoord in Enschede deed het humeur van Willem van Hanegem ook weinig goeds want de bedoeling was nu eenmaal dat er vanuit twee clubs druk op Ajax moet ontstaan.


“Het was ontzettend jammer dat die 0-1 er tegen FC Twente niet kwam, want Ajax straalt mij iets teveel de houding uit van ‘wanneer mogen we eindelijk weer in de Champions League spelen en wat is die eredivisie toch saai’. Feyenoord en PSV moeten profiteren als die houding een keer puntenverlies oplevert, maar nu leverden ze zelf punten in terwijl ze heer en meester waren geweest”, stelt Van Hanegem bij het Algemeen Dagblad vast.

PSV gooide de punten zo weg, zag de oud voetballer. “PSV speelde heel aardig, net als vorige week tegen Vitesse. Dat vind ik echt opvallend, want eerder vonden ze zelf dat het goed ging, maar toen was dat zwaar overdreven’, wijst de Kromme naar de spelers die het nu voor PSV moeten doen. Van Hanegem doelt feitelijk op de zogenaamde reserves van het elftal van Roger Schmidt, die nu toch furore maken. “Alleen heb je om Ajax te kloppen veel punten nodig en dan is het echt heel duur om er twee te laten liggen in Friesland. Misschien heeft het met die lege stadions te maken. Ik kijk veel wedstrijden en overal zitten de mensen, behalve bij ons in Nederland. Dat is echt erg jammer.”