Home Nieuws Willem Van Hanegem adviseert Philip Cocu

Willem Van Hanegem adviseert Philip Cocu

10
0

Willem van Hanegem kijkt in zijn column in het AD vooruit op de kraker van dinsdagavond. Van Hanegem voorziet dat PSV en de verdedigers zich moeten focussen.

‘Als ik Cocu was, zette ik Bruma dinsdag consequent op de gevaarlijkste spits van de Russen, met de opdracht: elimineer hem’, aldus Van Hanegem in het Algemeen Dagblad. ‘De rest van het team weet dan dat die spits in goede handen is.’

De voetballegende genoot van de korte dekking waarmee Chris Smalling West Ham United-spits Andy Carroll zaterdag namens Manchester United uit de wedstrijd speelde (0-0). ‘In de Eredivisie ging het anders. Heerenveen speelde zo lamlendig en dekte op meters afstand van de Ajax-spitsen, waardoor de wedstrijd al gauw beslist was.’ Ajax won in eigen huis kinderlijk eenvoudig met 5-2 van Friezen.

Ook in Arnhem, waar Vitesse en PSV elkaar tegenkwamen (0-1), werd niet goed verdedigd. ‘Centrale verdedigers bleven angstig in het centrum hangen, waardoor vanaf de buitenkanten veel gevaar kon komen als vleugelverdedigers even zijn uitgespeeld. Niemand neemt dan de verantwoordelijkheid om de buitenkanten af te schermen.’

Van Hanegem hoopt dat PSV in het cruciale Champions League-duel met CSKA Moskou de defensieve taken duidelijk verdelen. ‘PSV moet naar voren verdedigen en laat de PSV’ers hun hele ziel en zaligheid in deze wedstrijd leggen. Dan kan het lukken’, vertelt hij over overwintering in het miljoenenbal. Bij een zege op CSKA is PSV zeker van een langer verblijf in de Champions League.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here