Home Nieuws Willem II – PSV: cruciaal in de titelstrijd?

Willem II – PSV: cruciaal in de titelstrijd?

42
0

Is er inmiddels nog sprake van een titelstrijd nu PSV in drie weken tijd een forse achterstand heeft opgelopen?

Het elftal van Mark van Bommel wist in drie wedstrijden maar liefst acht punten te verspelen en daarmee is voor een groot deel van de soms toch al cynische en zeer kritische aanhang het seizoen al gespeeld. Concurrent Ajax wist al in diverse jaargangen na de winterstop een achterstand op PSV goed te maken maar andersom lijkt dit voor de PSV achterban geen optie te zijn.

De nuance ontbreekt vaak bij een deel van de fans maar de achterstand is natuurlijk al vrij vroeg zeker fors te noemen. De media kijken daar weer op een eigen manier naar. Maar nogmaals, acht punten is een fors aantal. In dat kader denkt Rik Elfrink dat PSV aanstaande zondag in Tilburg de laatste kans wacht.

‘Als PSV komend weekend uit bij Willem II weer niet weet te winnen, kan de titel al in november uit het hoofd zetten. Rik Elfrink, clubwatcher namens het Eindhovens Dagblad, stelt dat PSV moet zegevieren in Tilburg.

“Je zit nu toch in een fase waarin je liever VVV-thuis of Emmen-thuis had gehad, bij wijze van spreken”, zegt Elfrink voor de eigen ED-camera. “Nu is het de Brabantse burenruzie, vaak een lastige wedstrijd voor PSV.”

“PSV heeft het in deze vorm met iedereen moeilijk, maar Willem II zal zeker tot de tanden toe bewapend zijn”, gaat de clubwatcher verder. “De Tricolores kunnen de hele week uitrusten omdat ze geen Europa League hebben.”

PSV móet winnen in het Koning Willem II Stadion, zegt Elfrink. “Als Ajax dit weekend weer wint en PSV lijdt puntenverlies, dan kun je een streep zetten door de titelaspiraties. Zolang je het gat binnen de tien punten houdt heb je altijd nog een kans, maar als het dubbele cijfers worden is het wel heel moeilijk.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here