Home Nieuws Worden Isaac Babadi en Tygo Land spoedig basisspelers?

Worden Isaac Babadi en Tygo Land spoedig basisspelers?

2082
0

De landstitel is nog niet binnen, hernieuwde Champions League-deelname is ook nog net niet helemaal zekergesteld hoewel er vrij weinig meer mis kan gaan, maar voorzichtig wordt er al naar volgend seizoen gekeken.

Er zullen zoals te doen gebruikelijk de nodige wijzigingen gaan volgen aanstaande zomer. Het Eindhovens Dagblad schrijft dat PSV inmiddels ook al kijkt naar de selectie voor komend seizoen en er in elke linie wijzigingen kunnen plaats vinden. Afgelopen winter is weinig tot niets gebeurd rond de selectie van Bosz, waar er wel spelers vertrokken in de persoon van Yorbe Vertessen.

Met name in de aanval wordt gekeken naar versterking omdat er nog geen vervanger is aangetrokken voor Yorbe Vertessen en ook Johan Bakayoko waarschijnlijk gaat vertrekken. Althans, dat is de insteek en verwachting van Earnie Stewart, die dat enkele maanden terug al wist te verkondigen. Of het daadwerkelijk van een vertrek en miljoenentransfer gaat komen valt nog te bezien want de aanvaller denkt zelf geenszins aan een vertrek bij PSV. Die panelen kunnen echte rnog verschuiven de komende maanden.

Op het middenveld is er vooral de vraag wat er met Malik Tillman gaat gebeuren. PSV wil de Amerikaan graag overnemen, maar Bayern München kan besluiten om hem terug te halen. In dat geval zal er een vervanger moeten komen. PSV hoopt nog altijd met Joey Veerman tot een akkoord te kunnen komen over een nieuw contract, maar dan wel zonder allerlei clausules die een vertrek mogelijk zouden maken. Bij een nieuwe verbintenis zal de international ook volgend seizoen volledig inzetbaar moeten zijn. Daarnaast wordt er ook nog gesproken met Tygo Land over een nieuw contract.

Land geldt als een zeer groot talent, wiens doorbraak wel degelijk aanstaande lijkt. Het is wellicht nog wat vroeg voor Peter Bosz om over een basisplaats voor Land na te denken want de middenvelder kan momenteel ook nog weinig minuten als invaller overleggen maar dat er veel potentie schuilt in de middenvelder is inmiddels wel duidelijk. Dat geldt natuurlijk ook voor Isaac Babadi, die recent zijn contract verlengde. Ook zijn potentie is onmiskenbaar groot. Wat dat betreft is het de komende maanden dan wel jaren uitkijken naar basisplaatsen voor zowel Tygo Land als Isaac Babadi.

PSV wist recent met Tygo Land de gesprekken te openen over een nieuw contract, meldde het Eindhovens Dagblad. Land zag zijn uitstekende ontwikkeling in januari al beloond worden door definitief overgeheveld te worden naar de A-selectie, maar maakt vooralsnog vooral zijn minuten bij Jong PSV. Inmiddels heeft hij ook twee invalbeurten in de Eredivisie op zijn naam staan. Het huidige contract van Land loopt volgend jaar zomer af.

In de verdediging lijken de meeste wijzigingen plaats te gaan vinden. PSV wil graag verder met Jordan Teze, Olivier Boscagli en Sergiño Dest en zij kunnen alle drie een contractvoorstel verwachten. Rond Dest lijken de eerste ontwikkelingen aanstaande te zijn. Ook Armando Obispo en Mauro Júnior kunnen verlengen in Eindhoven, maar daar is nog geen definitieve beslissing over genomen. Het contract van Shurandy Sambo loopt na dit seizoen af, evenals de gehuurde Patrick van Aanholt. Zij komen momenteel weinig aan spelen toe en lijken te gaan vertrekken. De situatie van André Ramalho is momenteel nog onduidelijk maar PSV lijkt in te zetten op een langer verblijf van de Braziliaan, die dan wel met minder minuten genoegen moet gaan nemen.


Vorig artikelVermoedelijke opstelling PSV in Nijmegen: Saibari en Til terug in de basis, Ramalho reserve
Volgend artikelPSV richt pijlen op spelers van FC Utrecht en SC Heerenveen én denkt opnieuw aan Driouech

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in