Home Nieuws Wijst van der Wallen indirect ook naar John de Jong? ‘We hebben...

Wijst van der Wallen indirect ook naar John de Jong? ‘We hebben afgelopen jaren te weinig prijzen gepakt’

577
0

PSV gaat interessante financiële maanden tegemoet want plots was daar het nieuws van een aanstaande forse kapitaalinjectie.

PSV kan komende maanden op nieuwe financiële injecties rekenen en dat is grotendeels te danken aan de president Commissaris van de Club, Robert van der Wallen. Het nieuws rond de komende financiële inspanningen reikte van de voetbalbladen tot aan de analisten en van de krantenkoppen tot aan berichtgevingen in de Quote.


Het gevolg van de positieve berichtgevingen is ook dat veel fans meteen wijzen naar John de Jong. Want de technische man van de club zal de ‘macht’ over de financiële tegoeden gaan krijgen in de vorm van aankopen die binnenkort gerealiseerd moeten gaan worden. PSV wacht immers een hete en lange transferzomer en zal ook de nodige miljoenen gaan uitgeven, zo is de verwachting.

“Ik vind dat wij de laatste jaren te weinig prijzen hebben gewonnen”, zei Van der Wallen vorige week zaterdag in het Eindhovens Dagblad. “Ik wil dat PSV voor het hoogste gaat en niet dat we ooit genoegen nemen met een beetje spelen voor plek drie of vier. Niet dat die cultuur nu leeft bij de club, zeker niet”, haastte de president van de club er nog bij te zeggen.

Van der Wallen wil benadrukken dat hij vindt dat de club een goede koers vaart. Maar vaart de club een goede koers als er al drie seizoenen op rij geen enkele prijs behaald wordt en er feitelijk in die drie seizoenen ook geen zicht was op een prijs?

Van der Wallen verduidelijkte verder zijn standpunt: “We hebben een uitstekend functionerende directie en ik denk dat we met onze trainer Roger Schmidt en zijn staf een geweldig begeleidingsteam hebben”, vervolgt Van der Wallen. “Maar we moeten financieel wel flinke stappen vooruit gaan zetten om verder te komen en ook internationaal mee te blijven spelen. Daarvoor is nu het perfecte moment daar.”

“De daadwerkelijke invulling is aan de directie en trainersstaf”, zegt Van der Wallen over de komende maanden. “Dat er weer veel staat te gebeuren, is duidelijk. We denken nu buiten het veld een beslissende zet voor de toekomst te doen.”

Nee, John de Jong is niet alleen verantwoordelijk voor de aankoop van Baumgartl en Bruma. Laten we dat voorop stellen. Maar John de Jong is wel eindverantwoordelijke op het dossier spelersaankopen en die balans slaat letterlijk en figuurlijk nog niet bepaald goed uit naar het positieve. Het worden spannende maanden voor John de Jong maar die periode moest Marcel Brands acht tot negen jaar geleden ook doorstaan en dat sloeg later wel bepaald uit naar het positieve.