Home Nieuws Wijst Roger Schmidt opnieuw naar John de Jong? ‘We hebben topspelers nodig...

Wijst Roger Schmidt opnieuw naar John de Jong? ‘We hebben topspelers nodig voor een lang seizoen’

8031
0

Roger Schmidt wordt bij PSV al meer dan een jaar bijna volledig op zijn wenken bediend. De Duitse coach mag investeren in spelers en staf leden die hij aandraagt.

Het resulkteerde vorig seizoen in een tweede plaats en dat was natuurlijk al een stuk beter dan de vierde plaats van het seizoen daarvoor. Toch overheerst de teleurstelling over afgelopen seizoen. PSV mag niet op zestien punten achter welke landskampioen dan ook het seizoen afsluiten. Schmidt begint aan zijn tweede seizoen en mag gaan presteren.


De voorbereiding is inmiddels begonnen en net als vorig jaar lijkt Schmidt’s wil wet in Eindhoven. De Duitse coach roept en John de Jong levert de betreffende speler aan, gechargeerd gezegd althans. De Duitse coach wenst nog meer versterkingen en daar valt iets voor te zeggen met het aanstaande vertrek van Donyell Malen. Vooral in de aanval is de spoeling dun, vindt Schmidt. “Er zullen ook nog jongens vertrekken, maar ik vind dat we niet genoeg aanvallers hebben, over die posities voorin moeten we nadenken. We hebben topspelers nodig voor een lang seizoen met hopelijk Champions League-voetbal”, zegt hij tegen Voetbal International.

PSV heeft nog anderhalve maand om de selectie te ‘optimaliseren’, zoals Schmidt het zelf noemt. “Voor nu ben ik tevreden, maar ik zie nog mogelijkheden ons te versterken. Cody Gakpo, Ritsu Doan, en hopelijk ook Yvon Mvogo komen er nog bij”, stelt Schmidt vast.

Ritsu Doan lijkt er weer goed op te staan in Eindhoven. Een jaar Bundesliga heeft de verhoudingen doen veranderen. Schmidt en zijn staf raakten afgelopen seizoen onder de indruk van Doan, die vrijwel alles speelde bij Bundesliga-club Arminia Bielefeld. “Ik heb veel wedstrijden van hem gezien, hij speelde altijd en was een van de key-players. Ik was onder de indruk van hem. Hij is goed met en zonder bal, kan goed afmaken en is tactisch betrouwbaar. Doan heeft laten zien dat hij goed genoeg is voor PSV.”


Facebook Comments Box