Home Nieuws Wijst Roger Schmidt naar Ihattaren? ‘We moeten frisse, nieuwe toppers hebben’

Wijst Roger Schmidt naar Ihattaren? ‘We moeten frisse, nieuwe toppers hebben’

6533
0

John de Jong en PSV pakken goed door in de weken na de competitie want er zijn inmiddels al drie versterkingen gepresenteerd.

Met een eindronde voor de deur mag dat bijzonder worden genoemd. Het snelle handelen heeft ondermeer van doen met het nieuwe kapitaal wat de club voorhanden heeft gekregen na de injectie van ruim 50 miljoen euro. De verwachting is dat komende weken een serie PSV spelers een stap gaan maken.


Een transferdossier op zich wordt het dossier van mo Ihattaren. De Utrechtse tiener werd een grote toekomst voorspeld en had momenteel Portugal als standplaats moeten hebben om de voorbereiding als basisspeler van Oranje mee te kunnen draaien. Echter is het allemaal anders gelopen en zelfs een plaatsje bij Jong Oranje zit er niet in voor de al maanden niet fitte en frisse Ihattaren.

Inmiddels is Mark van Bommel trainer van Wolfsburg geworden en opperde Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad zomaar eens de suggestie dat Ihattaren door van Bommel van het doodlopende spoor afgehaald zou kunnen worden om diens carrière vlot te trekken maar meer dan een gedachtegang was het niet. Bovendien is de Duitse competitie momenteel niet echt een geschikte competitie voor de lang niet altijd fitte en frisse Ihattaren. De fysiek sterke Duitse Bundesliga is bepaald geen speeltuin voor voetballers die weer in het gareel moeten komen wat fitheid en mentale frisheid aangaan.

Roger Schmidt lijkt in ieder geval klaar met Ihatteren en tussen de regels door valt ook vaak te constateren dat er voor Ihattaren eigenlijk geen toekomst is in Eindhoven.

Bovendien is PSV voornemens een kleine systeemwijziging te ondergaan. Los daarvan is ook Steven Berghuis in beeld om de PSV gelederen te gaan versterken dus we kunnen met recht constateren dat het ver gedaan is met de carrière van Ihattaren bij PSV. et 4-2-2-2-systeem leek met Sangaré en Pablo Rosario vóór de defensie lange tijd heilig.

Over het systeem voor volgend seizoen zegt Schmidt: ‘Dat is zeker een optie. Ik ga het de komende weken analyseren en alles eens goed op een rijtje zetten. Het hangt er ook van af welke spelers we zullen krijgen. We moeten frisse, nieuwe toppers hebben. Op het middenveld bijvoorbeeld hebben we meer voetbal nodig, spelers die onze spitsen in stelling kunnen brengen, de beslissende pass kunnen geven en zelf ook een goal kunnen maken.’


Facebook Comments