Home Nieuws Wijst Mario Götze naar Ihattaren, Malen, Dumfries en Rosario? ‘De spirit in...

Wijst Mario Götze naar Ihattaren, Malen, Dumfries en Rosario? ‘De spirit in het team is nu beter’

12365
0

In gesprek met Voetbal Ingernational doet Mario Götze nogmaals uit de doeken waarom hij voor een nog langer verblijf in Eindhoven heeft gekozen.

Geen enkele profvoetballer zal openlijk zijn collega’s of voormalige collega’s afvallen. Mario Götze heeft daar al helemaal het karakter niet voor maar feit is wel dat de Duitse middenvelder openlijk uitspreekt dat de spirit in de ploeg van Roger Schmidt beter op orde is dan vorig seizoen. Dat heeft natuurlijk ook van doen met de aanwezigheid van nieuwe spelers als Ramalho, Pröpper en van Ginkel, waardoor de balans in de ploeg beter is dan vorig seizoen.

Tel daarbij op dat jonge spelers als Denzel Dumfries, Pablo Rosario en Donyell Malen vorig seizoen de zogenaamde leiders in de selectie van Schmidt waren. Dit resulteerde bijvoorbeeld in het dragen van de aanvoerdersband. En daarbij werden Rosario en Malen benoemd als reserve aanvoerders. Alle genoemde spelers waren bovendien goed op met Mo Ihattaren. Een optelsom is in ieders gedachte dan snel gemaakt zonder dat er enig bewijs voor is dat door die wijzingen in de selectie de sfeer nu beter is.

Op de vraag van Voetbal International of de Duitse middenvelder meer een leider dan voorheen is zegt hij: ‘Ik ben wel wat meer een leider dan afgelopen seizoen. Dat heeft met een aantal dingen te maken. Vorig jaar kwam ik heel laat bij PSV en was ik meer met mezelf bezig. Ik moest wennen aan het team en mijn nieuwe omgeving. De spelers moesten wennen aan de nieuwe filosofie, dat heeft tijd nodig en die had ik óók nodig. Nu ken ik iedereen, heb ik een andere positie op het veld en we hebben nieuwe spelers. Een aantal van hen, zoals bijvoorbeeld André Ramalho, Marco van Ginkel en Davy Pröpper, weten wat er wordt gevraagd’, zo wijst ook de Duitse middenvelder naar de nieuwe, bepalende en oudere spelers. De constellatie van het team is nu goed en de ambitie in de groep is anders dan vorig seizoen’, zegt Götze tegen het weekblad.

Marco Timmer vraagt Götze namens Voetbal International naar de spirit in het team. ‘Volgens de trainer is de spirit in en de attitude van het team nu beter. Dat zegt ook iets over vorig seizoen’

Antwoord Götze: ‘Ja, maar we kunnen niet vergeten dat het door corona en de covid-maatregelen gewoon een erg moeilijk jaar was. Niet alleen op het veld, maar ook sociaal erbuiten. Jullie weten dat ook. Dat moet je allemaal in overweging nemen om te begrijpen dat externe factoren soms impact hebben op de sportieve prestaties. Maar het heeft zeker twee kanten, de spirit in het team is inderdaad nu beter.’


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here