Home Nieuws Wijst Dortmund trainer indirect naar PSV en Schmidt? Twijfels in Dortmund over...

Wijst Dortmund trainer indirect naar PSV en Schmidt? Twijfels in Dortmund over fitheid Donyell Malen

15759
0

Donyell Malen zit bepaald nog niet op de troon bij zijn nieuwe werkgever Borussia Dortmund. Duitse media zijn wekelijks vrij kritisch op de performance van de spits.

Dat Donyell Malen in potentie een topspits is die de Europese top aankan, twijfelt men in Dortmund zeker niet aan. Niet voor niets is het vertrouwen groot in de capaciteiten van de aanvaller en niet voor niets betaalde de Europese subtopper ruim 30 miljoen euro voor Malen aan PSV. Maar het vlot nog niet in het najaar van 2021 voor Malen en Dortmund.

Er is veel kritiek op het spel en op de fitheid van de jonge spits. Er zijn namelijk twijfels over de fitheid van Donyell Malen. Zoals eerder Frank de Boer als bondscoach al zijn twijfels had over de fysieke inhoud van Malen, geldt dat ook voor zijn trainer in Dortmund.

Op de recente persconferentie gaf trainer Rose zijn mening over de prestaties en de fitheid van Donyell Malen: ‘Donyell heeft nog steeds aanpassingsproblemen’, reageerde de Duitser. Indirect lijkt men ook naar PSV en Roger Schmidt te wijzen of heeft men in Duitsland juist twijfels over het fysieke niveau van de Eredivisie?

‘In het begin was hij niet zo fit, daarna herpakte hij zich en scoorde hij tegen Sporting Portugal in de Champions League. Dat was heel belangrijk voor ons, hij heeft een belangrijke rol in het team’, zei Rose over de prestaties van Malen tot op heden. ‘Hij kan zich in de één-tegen-één situaties nog onvoldoende laten gelden, hij kan zijn power en snelheid nog niet benutten. Daar zijn we mee bezig’, aldus de Dortmund-coach.

Malen kan nog geen beste cijfers overleggen in het Ruhrgebied. Na 865 wedstrijdminuten voor Dortmund scoorde Malen slechts één treffer. De blessure van Haaland bracht Malen niet dichterbij basisplaats. ‘Donyell moet bewijzen een langere tijd een hoog niveau te kunnen halen’, zegt Rose. ‘Hij heeft onze volledige steun.’


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here