Home Nieuws Wijnaldum lijkt op weg naar de uitgang bij PSG, lukt het Brands...

Wijnaldum lijkt op weg naar de uitgang bij PSG, lukt het Brands de ‘Guardado-strategie’ te herhalen?

16163
0

Hoe ziet de toekomst van Gini Wijnaldum eruit? De komende weken zal er duidelijkheid komen voor de middenvelder van Paris Saint Germain.

De club uit Parijs wist deze week een nieuwe trainer aan te stellen en dus kon de zittende trainer maar weer eens zijn biezen pakken nadat er toegezegd was dat er 15 miljoen euro aan ontslagvergoedingen verdeeld mochten worden onder de ontslagen trainers en zijn assistent. Wordt het perspectief voor Wijnaldum in Parijs daarmee anders? Waarschijnlijk niet want de middenvelder wist in zijn eerste jaar in Parijs weinig tot geen indruk te maken. L’Equipe wist Wijnaldum eerder ook al uit te roepen tot grootste miskoop van de Franse Ligue 1 over afgelopen seizoen.

Wijnaldum lijkt het ook geenszins naar de zin te hebben in Parijs en dus worden er verschuivingen en ontwikkelingen verwacht. Op de achtergrond kijken Marcel Brands en John de Jong aandachtig mee. Want er gloren mogelijkheden om Wijnaldum in WK jaar 2022 op te halen in Parijs. ‘Beter drie keer nee horen, dan niets proberen’, zei Marcel Brands vorige week over de ambities die PSV heeft.

Inmiddels is er in Parijs een nieuwe trainer aangesteld, die een aantal opdrachten heeft meegekregen. De leiding van de rijke club gaf trainer Galtier de opdracht een hecht team te smeden. De nieuwe trainer wenst met een smallere selectie te gaan werken, schrijven media in Frankrijk en dus dienen er spelers te worden verkocht of verhuurd. ‘Dat heeft mogelijk gevolgen voor de Parijse toekomst van Georginio Wijnaldum’, schrijft Voetbal International op haar beurt over de tweede aanvoerder van Oranje. De kans is dan ook groot dat Wijnaldum verkocht dan wel verhuurd mag worden.

‘Om spelers gelukkig te maken, moet de selectie worden verkleind’, aldus Galtier bij zijn presentatie in Parijs. ‘Ik ben een coach die zijn spelers graag aan het werk ziet. We kunnen niet te veel spelers hebben die ongelukkig zijn omdat ze niet aan spelen toekomen. We moeten de juiste selectie vinden”, luidde de boodschap.

Dat moeten Marcel Brands en John de Jong als muziek in de oren klinken. Of Brands broedt op een nieuw kunststukje als eerder met het binnenhalen van de destijds onmogelijke spelers als Andres Guaradado en Hector Moreno het geval was, valt nog te bezien maar duidelijk is dat Marcel Brands zulke transfers wel is toe te vertrouwen.


Vorig artikelXavi Simons spreekt over Messi, Mbappé of Neymar en neemt de lessen uit Parijs mee naar Eindhoven
Volgend artikelMet de vier keer op rij Ballon d’or winnaar Xavi Simons, haalt PSV op sociale media een grootheid binnen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in