Home Nieuws Wijnaldum heeft het moeilijk in Newcastle

Wijnaldum heeft het moeilijk in Newcastle

8
0

De start van Wijnaldum bij Newcastle United was goed te noemen. Met enkele doelpunten kon Wijnaldum nog indruk maken maar daarna trad het verval in. De media in Noord Oost Engeland worden steeds kritischer en ook Wijnaldum krijgt vaker de wind van voren.

De voormalig PSV aanvoerder erkent dat het niet meevalt in Newcastle. “Het is zwaar”, zegt Wijnaldum in gesprek met The Newcastle Chronicle over de negentiende plaats in de premier League. In de Capital One-cup bleek Sheffield Wednesday deze week te sterk. De club is in paniek. Wijnaldum kan moeilijk wennen aan de grote verandering van spelen om de titel in Nederland naar strijden tegen degradatie in Engeland. “Ja, dat is heel moeilijk. Maar ik moet ermee omgaan. Hard werken, positief blijven. Dat is wat ik doe. Ik zal alleen nog harder moeten werken om betere resultaten te krijgen.” De kritiek op de ploeg van Steve McClaren is dat er amper kansen worden gecreëerd. “En de kansen die we krijgen, maken we niet af. Dan wordt het moeilijk om wedstrijden te winnen. Als we niet positief blijven, gaat het mis. We hebben nu echte mannen nodig. Iedereen moet alles geven. Daarnaast moeten we vrij durven te spelen. Ik heb soms het gevoel dat we de druk voelen omdat het niet goed gaat.
Wat er moet veranderen? “De houding”, zo reageert Wijnaldum op de vraag van the Guardian. “We moeten positief blijven, anders kan het verkeerd gaan. We hebben mannen nodig. Ook moeten we gewoon vrij voetballen. Omdat de resultaten niet goed zijn, ligt er veel druk op. Maar daar moet ik mee leven. Ik kan alleen maar hard werken en positief blijven.” De behoudende Mclaren gebruikt Wijnaldum als controlerende middenvelder, terwijl hij zelf liever wat dieper zou spelen. “Het gaat niet om mij, het gaat om het team. Ik doe wat de manager vraagt, maar het klopt dat ik liever wat dieper zou spelen.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here