Home Nieuws ‘Wij hebben Ronaldo expres op Schiphol laten landen, om Ajax te pesten’

‘Wij hebben Ronaldo expres op Schiphol laten landen, om Ajax te pesten’

78
0

De man die bij Ajax zijn Europese carrière begon heeft jaren na zijn Ajax periode de Amsterdamse club een flinke hak gezet. Eerst door toptalent Ronaldo voor de neus van de Amsterdammers weg te halen en daarna door diezelfde Ronaldo ook nog eens van Schiphol af te halen.

Anderlecht-directeur Frank Arnesen was in 1994 directeur bij PSV en wist zo Ronaldo Luis Nazario de Lima naar Eindhoven te halen. Dit ging echter niet zonder slag of stoot, laat de 62-jarige Deen weten aan Het Laatste Nieuws.

Ronaldo behoorde in 1994 tot de WK-selectie van Brazilië, dat in de Verenigde Staten uiteindelijk zijn vierde wereldtitel zou pakken. Arnesen ging voorzitter Willem Maeyer naar de Verenigde Staten voor een ontmoeting met de spits, die echter een uur op zich liet wachten. “Maeyer werd heel ongeduldig: wat denkt die snotneus wel? We zijn hier weg”, wordt hij geciteerd door Arnesen. “Je gaat nérgens heen, zei ik.”

“Moeten we daarvoor vijf miljoen betalen?, zei Maeyer. Ajax was bereid er zes te geven, maar wij haalden het. We hebben Ronaldo toen nog laten landen op de luchthaven in Amsterdam, om Ajax te pesten”, vertelt Arnesen.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here