Home Nieuws Wie wordt de nieuwe PSV aanvoerder? Zoet en Dumfries lijken gegadigden voor...

Wie wordt de nieuwe PSV aanvoerder? Zoet en Dumfries lijken gegadigden voor aanvoerderschap

94
0

Wie volgt Luuk de Jong op als aanvoerder van PSV? Die vraag zal Mark van Bommel afgelopen weken hebben bezig gehouden.

Van Bommel wilde maandagmiddag nog niet kwijt wie morgen de aanvoerdersband draagt bij PSV. In de voorbereiding had Jeroen Zoet de band om zijn arm, maar de trainer tekende daarbij aan dat hij zijn keuze pas later definitief zou maken. ‘Wie het wordt vertel ik eerst aan mijn spelers, morgen zullen jullie het zien.’

Jeroen Zoet lijkt de meeste kans te maken op het aanvoerderschap van PSV maar ook voor Zoet geldt dat een vertrek nog steeds niet is uitgesloten. De goalie speelt niet zijn beste jaar uit zijn carriere maar kan zeker dienen als aanvoerder van het overwegend jonge gezelschap medespelers. Ook Jorrit Hendrix is op basis van zijn ervaring een speler die de band om zijn arm geschoven zou kunnen worden de Limburgse PSV’er zou zomaar eens het kind van de rekening kunnen worden op het middenveld en daarmee zijn basisplaats verliezen. Het spel van Hendrix is ook niet bepaald een aanvoerder waardig momenteel.

Andere spelers die in aanmerking zouden kunnen komen op basis van ervaring en leeftijd zijn er niet veel voorhanden. Denzel Dumfries komt daarentegen wel in aanmerking om de band te gaan dragen. Daarmee zou van Bommel een vergelijkbare keuze als Phillip Cocu maken. Cocu maakte Georgino Wijnaldum op 22 jarige leeftijd in 2013 na een redelijk goed seizoen van de middenvelder aanvoerder. Cocu zag de man met band meteen tot een niveau hoger reiken de rest van dat seizoen. Denzel Dumfries zou ook een speler kunnen zijn die met nog meer verantwoordelijkheden een nog hoger niveau kan behalen.

Toch is ook een keuze voor Dumfries geen logische keuze. De back heeft het nog geregeld lastig met een aanvallend ingestelde tegenstander maar kende al met al een prima eerste seizoen bij PSV. Dumfries sprak enkele maanden terug al enthousiast over het aanvoerderschap van PSV.

Nick Viergever valt ondertussen ook niet uit te sluiten als nieuwe aanvoerder. Wat men ook van Viergever vindt, stabiel presteren is zeker aan hem besteed.

Inmiddels is ook al bekend wie PSV in de volgende ronde treft, indien het de wedstrijden tegen Basel overleeft. In de derde voorronde is dan LASK Linz de tegenstander. ‘Een loting met perspectief’, aldus Van Bommel over het vooruitzicht met een treffen met de nummer twee van Oostenrijk.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here