Home Nieuws Wie verbreekt als eerste club de afspraken in nieuw collectief PSV, AZ,...

Wie verbreekt als eerste club de afspraken in nieuw collectief PSV, AZ, Feyenoord en Ajax?

381
0

Een nieuw Eredivisie-pact oftewel een nieuw collectief; dat is de insteek van een nieuw topoverleg tussen de topclubs in Nederland.

In het verleden en ook recente verleden is gebleken dat wanneer PSV, AZ, Feyenoord en Ajax onderlinge afspraken maken deze geregeld worden verbroken of niet worden nagekomen. Verschillende initiatieven zoals het niet meer benaderen en kopen van elkaars spelers en het niet meer benaderen en kopen van elkaars jeugdspelers, sneuvelden al voordat bij wijze van spreken de inkt van de overeenkomst opgedroogd was.


Enkele weken geleden was het Marc Overmars die voor zijn beurt sprak toen er vanuit Amsterdam werd geroepen dat de competitie stop gezet moest worden. PSV, AZ en Feyenoord werden en waren verrast. AZ en Ajax liggen ook nu al weer met elkaar overhoop over de in de toekomst te verdelen inkomsten uit de Europese toernooien van volgend seizoen.

Toch wordt er weer een nieuwe poging gewaagd. PSV, AZ, Feyenoord en Ajax gaan met z’n vieren werken aan een plan van aanpak met crisismaatregelen, meldt het Algemeen Dagblad vrijdagavond. Vertegenwoordigers van de top-vier hebben vrijdag contact met elkaar gehad en spraken de intentie uit om collectief en eensgezind met elkaar op te trekken.

‘Dat varieert van het mogelijk korten op spelerssalarissen, het compenseren van seizoenkaarthouders en sponsoren tot aan het wel of niet afdragen van startgelden voor Europacuptoernooien’, meldt AD Sportwereld.

Ook vanuit politiek Den Haag wordt een beroep gedaan op de top-vier. De KNVB heeft een verzoek tot overheidssteun neergelegd: de politiek wil hier alleen mee akkoord gaan, als ook de topclubs met initiatieven komen om het Nederlands voetbal op de been te houden.

PSV, AZ, Feyenoord en Ajax zullen dan wel nader tot elkaar moeten komen. Daarmee is de vraag gerechtvaardigd hoe lang dat nog op zich laat wachten en welke club dan weer als eerste de gemaakte afspraken toch weer niet na weet te komen. Zo nu en dan komt deze crisisperiode duidelijk naar voren dat de nood op verschillende vlakken hoog te noemen is. Dat is ook precies de reden dat PSV deze week buiten de VVCS om, met de spelers in gesprek ging om het korten van salarissen bespreekbaar te maken.

Wanneer de topclubs hun plan willen presenteren, is nog niet duidelijk. Tijdens de komende weken zullen ze verder overleggen, meldt AD Sportwereld.

 


Facebook Comments Box