Home Nieuws Wethouder Eindhoven: PSV voert financieel goed beleid

Wethouder Eindhoven: PSV voert financieel goed beleid

13
0
PSV kan binnenkort de laatste miljoenen bijschrijven van de gronddeal die in 2011 met de gemeente Eindhoven werd afgesloten. PSV en de gemeente hebben daartoe besloten.

Wethouder Staf Depla laat de gemeenteraad donderdag weten dat PSV een goed financieel beleid voert en dat de kans klein is dat de club de pacht van de grond de komende jaren niet kan betalen. De raad moet zijn voorstel nog goedkeuren.

De gemeente kocht destijds de grond onder het Philips Stadion voor bijna 50 miljoen euro maar omdat er nog onzekerheid was over de uitkomst van een onderzoek door de Europese Commissie naar illegale staatssteun werd er 5 miljoen euro achtergehouden. Vorig jaar werd aan alle onzekerheid een eind gemaakt omdat werd geconcludeerd dat de regels waren nageleefd. PSV ontving toen al 1 miljoen euro uit het depot. De club heeft de gemeente nu gevraagd om de resterende 4 miljoen euro vrij te geven.
De gemeente wil daaraan meewerken als PSV een bijdrage van 150.000 euro levert voor de juridische kosten die zijn gemaakt voor een rechtszaak tegen de Europese Commissie. De club is daartoe bereid.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here