Home Nieuws Wesley Sneijder adviseert Cody Gakpo bij PSV te blijven

Wesley Sneijder adviseert Cody Gakpo bij PSV te blijven

2862
0

Cody Gakpo staat volop in de schijnwerpers van het internationale voetbal.

Zijn doelpunt tegen Senegal, in combinatie met zijn spel van de afgelopen maanden zorgen voor veel gespreksstof door geheel Europa maar zeker ook in Nedeland. Want wat gaat er gebeuren met de aanvaller als komende weken de lijn van presteren zal worden doorgetrokken. Analisten, journalisten en ervaringsdeskundigen vallen over elkaar heen maar Wesley Sneijder zou Cody Gakpo adviseren om bij PSV te blijven. De analist en oud-international licht zijn visie toe.

Sneijder is weliswaar van mening dat Gakpo klaar is voor een stap omhoog, maar vindt niet dat hij al in januari een transfer zou moeten maken. Het heeft er overigens ook alle schijn van dat Gakpo een winterse transfer zelf ook niet ziet zitten. Gakpo lijkt serieus voornemens te zijn om PSV kampioen te maken en dan pas de stap te zetten.

Sneijder geeft Gakpo gelijk. “Eerst moet hij dit WK goed eindigen en vervolgens nog een half jaar bij PSV laten zien dat hij er echt bovenuit steekt. Zijn statistieken zijn mooi, maar dat zegt me niet altijd alles. Je moet een speler verplaatsen in een andere competitie en dan gaat het erom of hij het daar aankan. Met zijn snelheid en dribbelacties past de Engelse competitie, waar veel ruimte ligt en je de bal kan ontvangen vanaf de zijkant, het beste bij hem.”

Sneijder ziet de enorme potentie van de aanvaller maar ziet ook leerpunten. “Cody heeft een bijzondere combinatie van kwaliteiten. Hij kan goed acties maken op de flanken, maar hij heeft óók oog voor de pass. Dat zie je niet vaak. Vaak hebben buitenspelers die graag acties maken geen overzicht. Ik vind wel dat hij nog stappen moet maken. Hij is verschrikkelijk goed, maar niet constant genoeg. Er zijn ook fases in de wedstrijd dat hij niet echt aanwezig is. Cody moet wat brutaler worden, ballen opeisen en zijn mond opentrekken. Hier ben ik, geef mij die bal, ik ga het doen voor jullie. Die kwaliteiten heeft hij gewoon. Als je alleen maar een lieve jongen bent, ga je het niet redden in de absolute top”, aldus Wesley Sneijder.


Vorig artikelPOLL: Een winterse transfer van Cody Gakpo
Volgend artikelHans Kraaij kraakt de Jong ondanks strakke voorzet: ‘Hij heeft niet het gif dat van Nistelrooij wel had’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in