Home Nieuws Wereldwijde samenwerkingen lonen, PSV verdient aan opgezette internationale partnerships

Wereldwijde samenwerkingen lonen, PSV verdient aan opgezette internationale partnerships

1319
0

PSV slaat al enkele jaren haar vleugels uit over de gehele wereld. Dat resulteert in partnerships met clubs over de hele wereld.

Naar nu blijkt lonen deze samenwerkingen en dus zet PSV in op meer partnerships. Onlangs kondigde PSV de samenwerking aan met oud-speler Ji-Sung Park en zijn club Jeonbuk Hyundai Motors. Ook in andere landen heeft de club strategische samenwerkingen, zoals in Mexico met de club Chivas, in Brazilië met de club Cruzeiro en in de Verenigde Staten met de club Austin FC.

Geregeld resulteert het ook in sponsorovereenkomsten, zoals enkele jaren geleden de nationale luchtvaartmaatschappij van Mexico een grote deal met PSV sloot. Dat was in de periode van grote populariteit van Hirving Lozano in Mexico en in Eindhoven.

“Dit zijn voor ons echt partnerclubs, met wie we soms uitwisselingen organiseren en die ook commerciële ingangen bieden voor ons”, zegt commercieel directeur Frans Janssen bij het Eindhovens Dagblad. “Bij het eerste moet je denken aan het over en weer gaan van enkele jeugdspelers en jeugdtrainers, om van elkaar te leren. Ook in trainingsmethodieken.”

Janssen vervolgt: “We kunnen dankzij de kennis bij deze clubs soms een beter inzicht krijgen in de spelersmarkt ter plekke, bijvoorbeeld”, vervolgt Janssen. “Dat betekent niet dat we meteen de grootste talenten naar Eindhoven kunnen halen, maar met een goed plan kunnen we in de toekomst misschien toch spelers met potentie interesseren. Als opleidingsland staat Nederland er gewoon heel goed op en kijken veel bestuurders van voetbalclubs in andere landen naar ons op.”

De inkomsten die PSV wereldwijd middels de samenwerkingen weet te generen lopen al richting de 1 miljoen euro per seizoen. We kunnen dus concluderen dat de wereldwijde samenwerking lonen. “In de toekomst denken we dat het nog meer gaat renderen”, besluit Janssen.


Vorig artikelHet hoge woord is eruit: Peter Bosz is topkandidaat bij PSV, gesprekken gaande
Volgend artikelTegenvallende Ramalho, die meer in zijn mars heeft, op weg naar de uitgang: ‘Bron van onrust’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in