Home Nieuws Welke club wint de Eredivisie?

Welke club wint de Eredivisie?

498
0

Welke club wint de Eredivisie?

We zijn inmiddels op de helft van het seizoen en we mogen toch wel zeggen dat er wat verrassingen zijn gebeurd in de Eredivisie 2021/2022. Zo doet Cambuur Leeuwarden het bijvoorbeeld een stuk beter dan verwacht, wat ook geldt voor de andere promovendi. Sparta Rotterdam, dat zich vorig seizoen nog bijna kwalificeerde voor Europees voetbal, zit juist echt in de gevarenzone. Ook in de top van de competitie is het nog altijd zeer spannend, al hadden veel mensen de verwachting dat Ajax ondertussen al bijna kampioen was. Lees verder om meer informatie te krijgen over de titelstrijd, waar je ook een weddenschap op kunt plaatsen natuurlijk. 

Dat Ajax de gedoodverfde favoriet was voor de Nederlandse titel staat als een paal boven water. Toch hebben de titelverdedigers niet aan de verwachtingen kunnen voldoen vooralsnog. Ja, de Amsterdammers kregen maar vier goals tegen in 16 wedstrijden, dus verdedigend staat het als een huis door toedoen van Erik ten Hag. Desondanks is het puntenaantal op 36 blijven steken. Met andere woorden, Ajax heeft ondertussen al 12 verliespunten. Dit is hetzelfde aantal als aartsrivaal Feyenoord, wat door een minder doelsaldo op de derde plaats in de huidige ranglijst staat.

Zowel Ajax als Feyenoord staat niet dus op 1 in de Eredivisie. Deze eer gaat namelijk naar, jawel, PSV Eindhoven. De mannen van Roger Schmidt namen afgelopen weekend in de zestiende speelronde namelijk de koppositie over van Ajax, dat verloor van AZ. PSV won juist wel, zij het met alle moeite van de wereld, van NEC door twee late goals van Vertessen en Vinicius. Op het moment van schrijven gaan de Eindhovenaren dus aan kop in de Eredivisie, al zijn de verschillen zeer klein. Tussen de nummers 1 en 3 zit immers maar een punt verschil, dus de strijd is nog lang niet gestreden.

Wie het kampioenschap wint in Nederland valt daarom op het moment niet te zeggen. De verschillen zijn te klein om te garanderen dat bijvoorbeeld PSV de titel op zijn naam schrijft. Desondanks verwachten nog altijd veel Nederlanders dat uiteindelijk Ajax met de schaal aan de haal gaat. In principe is dat logisch. De Amsterdammers hebben immers het beste team en doen het in Europa ronduit fantastisch. Toch kan Ajax alsnog met lege handen komen te staan door toedoen van of PSV of Feyenoord. Momenteel lijkt het erop dat de Eindhovenaren meer kans maken dan de Rotterdammers, maar volgende week kan dat alweer heel anders zijn.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here