Home Nieuws Wel of niet sfeerbepalend? ‘Curieuze situatie, een aanvoerder die voortdurend op de...

Wel of niet sfeerbepalend? ‘Curieuze situatie, een aanvoerder die voortdurend op de bank heeft gezeten’

71
0

Mark van Bommel heeft afgelopen zomer hemel en aarde bewogen om Ibrahim Afellay weer naar PSV te halen.

Althans, Afellay was al bij PSV want de middenvelder werkte aan de ‘andere kant’ van de Herdgang aan zijn herstel. Mark van Bommel wilde de toen van een lange en zware blessure herstellende Afellay weer een selectiespeler bij het eerste elftal maken. Het werd uiteindelijk geen succes. Afellay werd aanvoerder maar zijn bijdrage op het veld was nauwelijks daar.


Toch bleef de enigszins eigenwijze van Bommel volhouden dat Afellay de echte aanvoerder is en zou blijven. Het zette allemaal weinig zoden aan de dijk.

Sterker nog, PSV-watcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad, oppert dat het gehele gebeuren zo zijn weerslag op de selectie gehad zou kunnen hebben. Of het sfeerbepalend is geweest of niet valt moeilijk te bewijzen maar feit is natuurlijk dat de onlogische keuze’s geen rust hebben gebracht en bij de buitenwacht vele wenkbrauwen deed fronsen.

De PSV watcher denkt ook dat onder Ernest Faber de ervaren middenvelder meer speeltijd gaat krijgen. Dat zou toch de omgekeerde wereld zijn omdat juist Afellay op voorspraak van Mark van Bommel werd binnengehaald en niet goed genoeg bleek te zijn.

Afellay leek naarmate de eerste seizoenshelft vorderde steeds fitter te worden, maar van Bommel deed niet of nauwelijks een beroep op hem. “Van Bommel zag het duidelijk niet in ‘m zitten”, aldus Elfrink in het Eindhovens Dagblad. “Nu Ernest Faber er is, zie je dat-ie iets meer speeltijd krijgt.”

De geheel situatie rondom Afellay heeft wellicht niet meegeholpen de sfeer bij PSV te verbeteren, zo denkt Elfrink. “Het is natuurlijk toch een beetje een curieuze situatie, een aanvoerder die voortdurend op de bank heeft gezeten”, vervolgt hij.

“Daar heeft van Bommel zich misrekend. Hij had natuurlijk gedacht dat Afellay wel eens een bepalende rol zou kunnen spelen. In kleine ruimtes is-ie nog steeds goed, begrijp ik. Maar zodra de ruimtes groter worden, zijn er toch wat twijfels”, besluit Elfrink zijn visie op de situatie rond Afellay.