Home Nieuws Wel of geen verzachtende omstandigheden? Overlijden vader Ihattaren betekende ‘verschuiven van de...

Wel of geen verzachtende omstandigheden? Overlijden vader Ihattaren betekende ‘verschuiven van de panelen’

3376
0

Het is momenteel opnieuw kommer en kwel rond Mo Ihhataren. De middenvelder zou zich weer in Nederland begeven maar feit is dat zijn sportieve toekomst aan een zijden draadje hangt.

De speler die vol tromgeroffel door Ronald Koeman met een Oranje shirt van harte welkom werd geheten bij Oranje, is ruim 2 jaar later verworden tot een speler waar enkel en alleen twijfels rond hangen. Vorige week werd duidelijk dat Sampdoria en Ihattaren op ramkoers liggen.


Toegegeven, er zijn nu eenmaal verzachtende omstandigheden te bedenken waarom het met Mo Ihattaren niet wil vlotten. Het overlijden van een direct familielid, in dit geval de vader van de familie Ihattaren, heeft nu eenmaal veel impact op ieder gezin. Het zijn zeker verzachtende omstandigheden maar tot wanneer en hoelang kun je met verzachtende omstandigheden omgaan?

Terug naar Italie. De middenvelder zou regelmatig te vinden zijn in het uitgaansleven van plaatsen als Nice, Milaan en Monaco en zou bij herhaling afspraken niet nakomen. Afgelopen zomer wist zaakwaarnemer Mino Raiola Ihattaren onder te brengen bij Juventus. Hij tekende een vierjarig contract in Turijn en werd direct doorverhuurd aan Sampdoria. Maar vlotten wil het allemaal nog niet voor Mo Ihattaren.

Volgens het Algemeen Dagblad zien mensen die Ihattaren op de voet volgen het overlijden van zijn vader als kantelpunt voor zijn gedrag. ‘Vader Ihattaren was altijd een bindmiddel en een sterke ‘pater familias’. Iemand die waakte over zijn kroost, beslissingen nam én streng kon zijn, daarbij ondersteund door oudere broer Yassir. Nadat vader wegviel, gingen de panelen al snel schuiven, ook binnen de familie Ihattaren’, schrijft de krant.

Het AD schrijft dat de transfer van Ihattaren naar Juventus in Eindhoven aanvankelijk werd gezien als ‘kapitaalsvernietiging’, maar dat beeld zou inmiddels verschoven zijn. ‘De mensen in zijn omgeving hopen vooral dat Ihattaren nog één herkansing krijgt zich te herpakken, nog voordat de enigszins gerenommeerde clubs definitief afhaken – en een zeer beloftevolle carrière in de knop breekt’, aldus de krant.