Home Nieuws AZ wordt genoemd voor Ruud van Nistelrooij | Weinig vleiende woorden Johan...

AZ wordt genoemd voor Ruud van Nistelrooij | Weinig vleiende woorden Johan Derksen en Valentijn Driessen voor Van Nistelrooij

9793
0

Ruud van Nistelrooij gaf recentelijk aan weer aan de slag te willen als hoofdtrainer. De Geffenaar is van plan snel weer ergens hoofdtrainer te worden en benoemde recent verschillende opties af te tasten.

De landen en competities die genoemd worden zijn divers maar verrassend genoeg wordt ook AZ uit Alkmaar genoemd als mogelijke nieuwe club voor Van Nistelrooij. En daar wordt natuurlijk weer van alles van gevonden, te beginnen bij Johan Derksen en Valentijn Driessen. Beide heren hebben overigens verrassend vaak dezelfde mening maar dat terzijde.

Van Nistelrooij, inmiddels niet meer zo onervaren in het trainerswereldje, gaat voor een nieuwe club in de buitenlandse competities waarin hij heeft gespeeld als speler. Althans, dat lijkt de voorkeur te genieten. Het gaat dan over landen als Duitsland, Engeland en Spanje, maar Johan Derksen en Valentijn Driessen vinden dat Van Nistelrooij veel te hoog inzet.

“Wat me wel opviel aan Van Nistelrooij… die wil weer terug in het vak, als trainer”, begint Derksen aan tafel bij Vandaag Inside. “Ik vond Ruud altijd een prima kerel. Ik heb hem vaak geïnterviewd, dat vond ik een goede jongen. Maar als trainer van PSV heeft hij het natuurlijk niet goed gedaan.”

Presentator Genee stelt wel dat Van Nistelrooij twee prijzen heeft gewonnen met PSV, maar dat zegt volgens Derksen niet alles. “Het liep niet lekker, hij heeft zelf de handdoek gegooid op een gegeven moment, maar dan zegt hij nu dat hij geïnteresseerd is in clubs waar hij gevoetbald heeft in Duitsland, Nederland, Spanje en Engeland.”

Van Nistelrooij naar AZ?
Derksen vindt dat Van Nistelrooij te ambitieus is. “Dat zijn allemaal grote clubs. Maar dan denk ik… Ruud… jij was een grote voetballer, maar als trainer heb je nog geen CV. Ga nou eerst eens bij een club als Go Ahead Eagles, SC Heerenveen of AZ ervaring opdoen en probeer dán naar een grote club te gaan.”

Valentijn Driessen is van mening dat Van Nistelrooij wel naar AZ wil. “Dat is een goed georganiseerde club, maar denk jij nou dat al die clubs op Ruud van Nistelrooij zitten te wachten? Dat kan ik me niet voorstellen.” Derksen sluit zich daar bij aan. “Nee, maar dat is ook niet zo, want je hebt geen enkele garantie.” Driessen stelt dat ook AZ niet op Van Nistelrooij zit te wachten. “Hij heeft de lat zó hoog gelegd voor zichzelf. Het moet goed georganiseerd zijn, er moet een idee zitten achter die club die hij ook vertegenwoordigt, maar welke clubs zijn dat?”


Vorig artikelHet ‘protest’ over het logo net na een kampioenswedstrijd roept onder tal van fans ook onbegrip op
Volgend artikelPSV richt pijlen op sc Heerenveen voor zomerse versterking

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in