Home Nieuws Weinig vertrouwen Cruijff in goed resultaat

Weinig vertrouwen Cruijff in goed resultaat

23
0

Johan Cruijff trapt voorafgaand aan de champions league topper veelal open deuren in. Op zijn eigen typerende wijze blikt Cruijjff vooruit en somt simpele feiten op.

“Atlético is niet de beste tegenstander, maar wel de moeilijkste”, begint Cruijff in zijn column in De Telegraaf over het elftal van coach Diego Simeone.

“Voor PSV is het tegen Atlético Madrid duidelijk, dat als de ploeg het alleen op inzet aan laat komen het vragen om problemen wordt. Omdat ze op basis van inzet met z’n elven verdedigen en met z’n elven aanvallen. PSV zal daarom vanaf de eerste minuut gefocust moeten zijn, want de Spanjaarden zijn dat ook. Even niet opletten en het is gebeurd. In Nederland domineren we ook niet op het middenveld, omdat we daar de ruimte willen hebben. Ik vind dat een totaal verkeerde keus en ik hoop dat PSV tegen Atlético die fout niet maakt. Want dan zie ik het somber in. PSV moet vooral een zet vooruit gaan denken om te voorkomen dat het een man-tegen-man-gevecht wordt”, adviseert Cruijff. “Want dat is typisch Atlético. Een club die speelt zoals de supporters dat willen. Alleen verwachten die niet het mooie technische voetbal van Barcelona of Real Madrid, maar een elftal dat tweehonderd procent inzet toont. Zolang het team alles geeft, accepteren ze de uitslag. Zelfs als die een keer niet goed is.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here