Home Nieuws Weinig verschillen tussen PSV en Atlético

Weinig verschillen tussen PSV en Atlético

13
0

Atlético Madrid heet een Europese topclub te zijn. Afgaande op de resultaten van de afgelopen jaren een terechte constatering. Afgaande op de wedstrijd in Eindhoven kun je concluderen dat de nummer twee uit Madrid een klein jasje heeft uitgedaan.

De Spanjaarden van Atlético zijn nog steeds technisch zeer begaafd, hanteren weinig de lange bal en combineren nog razendsnel van linie tot linie. Maar toch is het spel minder dwingend dan vorig seizoen, laat ook de stroeve competitiestart in Spanje zien. Atlético is minder dominant dan in het bijna ongenaakbare seizoen 2015-2016.
De equipe van Simeone presteert minder stabiel en is minder dominant aanwezig in wedstrijden. De ploeg liet het de gehele 2e helft in Eindhoven afweten en kwam er nauwelijks uit. Opgezette counters werden door een fel en geconcentreerd PSV eenvoudig in de kiem gesmoord zoals eerder Celta de Vigo Atlético 45 minuten volkomen de baas was.
Echter werden beide wedstrijden gewonnen met de doelcijfers 5 voor en 0 tegen. Uitstekend resultaat? Ja. Goed gespeeld? Zeker niet. Bij het analyseren van het spel van Atlético tegen Celta en PSV vraag je je af hoe enkele maanden geleden FC Barcelona, Bayern Munchen en bijna Real Madrid, het onderspit konden delven.
In nauwelijks 6 maanden tijd lijken de verschillen tussen PSV en Atlético kleiner geworden te zijn. Het niveauverschil tussen het elftal van Cocu en dat van Simeone is niet groter geworden, lijkt vooralsnog de enigszins vroeg constatering van het Europese seizoen 2016-2017.Facebook Comments