Home Nieuws Weinig veranderingen op komst na verklaring Van Bommel

Weinig veranderingen op komst na verklaring Van Bommel

80
0

De PSV fans hebben zich donderdagavond groen en geel geërgerd aan het dramatische spel maar ook aan de apathische houding van de ploeg van Mark van Bommel.

PSV werd flink overklast door een matig Oostenrijks team en staat daarmee flink voor schut in Europa. Er klopte donderdag weinig tot niets van. Er zat geen enkele lijn in het spel, passes kwamen niet aan, posities werden niet vastgehouden, het wisselbeleid leek nergens op en zo kunnen we nog wel even door gaan.

Toch hoeven we opnieuw niet veel veranderingen te verwachten na de forse nederlaag in Oostenrijk. Dat blijkt uit de verklaring van Mark van Bommel na afloop van de wedstrijd in Linz. De positie van Jeroen Zoet is al weken onhoudbaar maar de zeer zwak spelende doelman deed er donderdagavond zelfs nog een schepje bovenop door opnieuw te blunderen, waarbij blunder nummer drie na rust pas een tegendoelpunt opleverde.

Jeroen Zoet staat op een dusdanige wijze in zijn doel alsof hij smeekt om uit zijn lijden verlost te worden. De simpelste ballen weet de routinier niet meer te verwerken. Net voor rust werd hij gered door Gutierrez die de bal van de lijn wist te halen, waar Zoet in geen velden of wegen te bekennen was. Net voor dat moment was het al bijna raak toen Zoet op een ronduit gênante wijze de bal als een half dronken amateurkeeper op zondagmorgen, wilde wegstompen.

Mark van Bommel lijkt het allemaal gelaten toe te staan. Na afloop sprak van Bommel uit niet teveel willen gaan veranderen. Het zijn zeer zorgelijke uitspraken van de trainer die uitblinkt in eigenwijsheid en dringend hulp nodig heeft van een ervaren sterke man naast zich. Die sterke man kan natuurlijk alleen maar naar de naam Guus Hiddink luisteren.

‘We hebben wat tikken te verwerken gekregen en deze is heel hard’, zei Van Bommel tegen FOX Sports. ‘Ik had ‘m ook niet verwacht. Maar als je de wedstrijd ziet, dan weet je dat LASK opportunistisch is. Een hardwerkende ploeg die er alles aan doet om het de tegenstander moeilijk te maken met vechtvoetbal. Op de momenten dat je daar onderuit komt, dat moet je vaker hebben. Die rust moet in het elftal zitten. Dat hebben we niet goed gedaan.’

‘Tot aan de rust hielden we het vol en hadden we de discipline, maar in de tweede helft deden we het één keer niet. Terwijl we wisten dat zij nog opportunistischer werden en nog harder gingen werken. Daardoor kwamen we onder druk en we waren er niet toe in staat om daaronderuit te voetballen. Dit was te weinig, door de ondergrens mag je wel zeggen. Met 4-1 mag je niet verliezen.’

De vraag is hoe en wanneer PSV uit deze crisis gaat komen. Het antwoord van Mark van Bommel is zorgelijk te noemen: ‘Door hetzelfde te blijven doen. Dat klinkt heel makkelijk als je vijf keer niet wint, maar het is niet zo dat we het lieten lopen. Dat we zeggen: maak nummer vijf en zes ook nog maar.’


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here