zondag, januari 24, 2021
Home Columns Weinig stabiele Elia: ‘Wij zijn niet minder dan PSV’

Weinig stabiele Elia: ‘Wij zijn niet minder dan PSV’

24
0

Het valt de spelers van Feyenoord te prijzen dat ze er weer in geloven; een landstitel. Kuyt en Elia lopen wat dat betreft voorop nu het seizoen weer in aantocht is. Elia denkt in ieder geval geen verschillen meer te zien tussen de selecties van Feyenoord en PSV na een seizoen waarin zijn Feyenoord op meer dan 20 punten van PSV eindigde.

“Ik zeg niet dát we kampioen worden, maar de absolute wil is er”, zegt Elia in gesprek met Voetbal International. “Ik wil een keer kampioen worden met Feyenoord. Daarvoor heb ik bijgetekend. Wij zijn niet minder dan PSV en Ajax”, zegt de zelf al jaren labiel presterende buitenspeler.
Elia heeft lang de potentie gehad een absolute smaakmaker te worden in het internationale voetbal maar heeft duidelijk moeite het hoofd koel te houden en zijn emoties de baas te blijven.
PSV trakteerde Feyenoord afgelopen jaargang op 2 nederlagen en in beide wedstrijden ging Elia over de schreef. Elia veroorzaakte een penalty, al dan niet terecht gegeven, maar de buitenspeler werd agressief en moest tot bedaren worden gebracht door zijn ploeggenoten. Feyenoord verloor het duel alsnog en liep meteen een achterstand op. In februari van dit jaar ging het tegen PSV opnieuw mis voor Elia.
Vrijwel niets had de soms zeer behendige aanvaller nog laten zien toen Moreno 0-1 scoorde en Elia wederom zijn emoties niet de baas kon en als een kip zonder kop op de juichende PSV spelers afliep en ze maande niet te uitgebreid te juichen. En al helemaal niet in de buurt van de tribunes; dat zinde de Hagenees niet. De beelden zijn overigens slechts één keer in een close up vertoont maar Elia liet wederom zien weinig tot niets te hebben geleerd afgelopen jaren. Terwijl hij toch ieder seizoen hoog van de toren blaast met uitspraken dat hij zo lekker in zijn vel zit en het fijn vindt om tegenstanders te dollen en voor schut te zetten, zoals Elia het liefst praat over collega voetballers.
Elia lijkt in alles niet stabiel te zijn. Zijn spel is bij de verschillende werkgevers al jaren grillig te noemen. Zijn gedrag toont al jaren aan dat hij niet geschikt is voor de top met vechtpartijtjes hier, opstootjes daar, bekeuringen voor te hard rijden, een nachtje cel of een auto total loss gereden, het volgt elkaar allemaal op. Een nieuwe transfer en een sterke start, maakt vaak weer plaats voor een plaatje op de tribune en een gedwongen vertrek.
Maar nu zegt Elia wel de vinger op de zere plek te kunnen leggen wat de ineenstorting van Feyenoord vorig jaar aanging. “Iedereen weet waar het vorig seizoen is misgegaan. Maar we hebben iedereen ook laten zien dat we daarvan geleerd hebben, dat we na die verschrikkelijke serie beter begrepen wat er moest gebeuren om wedstrijden te winnen. Als een team.” Elia wil een beslissende rol spelen in nieuw succes, zegt hij in VI. “Daarvoor ben ik hier. Al weken voor de KNVB-bekerfinale vertelde de trainer mij dat juist iemand als ik in grote en belangrijke wedstrijden het verschil kan maken. Dat wil ik nog meer laten zien.” Waarschijnlijk wordt het voor Elia en consorten opnieuw een seizoen zoals Feyenoord en Elia zelf, al seizoenen achtereen doormaken. We kijken nu al uit naar de onderlinge wedstrijden in Eindhoven en Rotterdam.

 


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here