Home Nieuws Weinig sportieve reactie vanuit Barcelona op vertrek Xavi Simons: ‘Bod PSG moet...

Weinig sportieve reactie vanuit Barcelona op vertrek Xavi Simons: ‘Bod PSG moet surrealistisch zijn geweest’

25615
0

De carrière van Xavi Simons bij PSV gaat voortvarend. In amper een maand of vier wist de jongeling bondscoach Louis van Gaal dusdanig te overtuigen dat een selectie voor het WK in Qatar de enige logische keuze is geweest.

De ontwikkeling van Simons in Eindhoven wordt in Parijs met interesse in de gaten gehouden, mede ingegeven door het feit dat er ergens een clausule zou zijn Simons terug naar de Franse hoofdstad te halen. Of dat wel of niet actueel is, valt lastig in te schatten maar in Barcelona houdt men de situatie van Simons ook in de gaten. Echter lijkt men in Catalonië iets anders in de wedstrijd te zitten.

Simons was alle jaren dat hij deel uitmaakte van de opleiding van FC Barcelona de beste van zijn lichting. Toch reageert men niet heel sportief op de situatie van Simons. Met name zijn overstap van Barcelona naar Parijs zitten de Catalanen van het opleidingsinstituut La Masia nog dwars. De reactie van de Catalanen weet niet van sportiviteit te getuigen. ‘Dat zijn nou eenmaal dingen die gebeuren tijdens zo’n lang traject’, zegt Carles Martínez, die twee jaar de trainer van Simons was, waaronder in diens laatste seizoen bij de blaugranas, over het plotse vertrek in 2019.

Bij Barcelona denkt men te weten dat het aan geld ligt. Echter leek een sportief plan voor Simons te ontbreken in Barcelona. Ook was zaakwaarnemer Mino Raiola niet echt te spreken over de werk- en handelswijze van de Catalanen inzake zijn cliënt Simons. ‘Die overgang naar Paris Saint-Germain had verschillende oorzaken. “Op hun zestiende mogen spelers hun eerste contract tekenen; Barça bood Simons een startbedrag van 100.000 euro per seizoen, oplopend tot 225.000 op zijn achttiende”, zeggen bronnen van de club tegenover de krant El Periódico. “Maar het bod van PSG moet echt surrealistisch zijn geweest”, luidt de weinig sportieve reactie van Martínez, die denkt te weten dat het louter om geld gaat.

Railola wilde dat Xavi Simons ook bij het hoogste juniorenteam, Juvenil A, zou gaan spelen, en niet met zijn leeftijdgenoten een stapje lager. Barcelona wilde niet meewerken. “Dat deden ze bij de club vroeger nog wel, maar nu nauwelijks meer’’, aldus trainer Martínez, die nu niet meer voor de club werkt.

Barcelona leek het maar niks te vinden dat Simons al zo populair was op sociale media. “Het is altijd zonde als je zoveel jaar in een speler investeert en het dan, om de één of andere reden, niet tot de A-selectie leidt’’, aldus Martínez. En op die hoofdmacht had Simons zeker een kans, zegt zijn oud-trainer, die wel vol lof over hem is. “Technisch is hij uiterst sterk, en hij is ook heel atletisch. Tactisch moesten we hem wel bijschaven, hij hield zich niet zo aan het DNA van Barça: op je positie blijven, de bal snel afgeven. Later werd hij dankzij de sociale media ook buiten Barça bekend. Als we een uitwedstrijd speelden, wilde iedereen van zo’n club hem weleens zien maar het gaf ook vijandige reacties; jaloezie, kritiek, scheldwoorden”, klinkt het.

Ook Spaanse media doken afgelopen zomer op het vertrek van Simons uit Parijs. De kranten reageerden al snel met de insteek dat Simons mislukt zou zijn in Parijs maar niets blijkt minder waar nu Xavi Simons op negentienjarige leeftijd al deelnemer is aan het WK in Qatar, zonder ooit één wedstrijd voor Oranje te hebben gespeeld.


Vorig artikelSevilla haalt eerste winterse ‘versterking’ voor 2023 waarschijnlijk op in Amsterdam
Volgend artikelPSV volgde Virgil van Dijk: ‘Hij maakte uitgerekend tegen PSV een fout’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in