Home Nieuws Weinig spannende clausule: Net als Xavi Simons had ook Donyell Malen optie...

Weinig spannende clausule: Net als Xavi Simons had ook Donyell Malen optie tot terugkeer naar Arsenal

4108
0

Xavi Simons kan onder bepaalde voorwaarden aan het einde van dit seizoen weer terug worden getransfereerd naar Paris Saint Germain.

Tot zover een feit. Wel zijn er weer voorwaarden aan de voorwaarden verbonden. Naar alle waarschijnlijkheid zijn deze voorwaarden gecreëerd omwille van mogelijke geringe speeltijd bij PSV, waardoor Simons weer betrekkelijk eenvoudig terug zou kunnen verhuizen naar vertrouwde bodem. Het zou bijvoorbeeld zomaar kunnen zijn dat Simons een PSG voorstel gekregen heeft op het moment dat hij besloot zijn aflopende contract in Parijs niet te verlengen. De vermogende club zou gerust Simons hebben kunnen mededelen dat er een flinke som tekengeld zijn kant op komt als hij de inmiddels veel besproken bepaling in zijn PSV contract zou laten opnemen.

Hoe dan ook, PSG zal in de zomer van 2023 aan PSV moeten betalen om Simons weer over te nemen. Of PSG bereid is dat bedrag neer te tellen voor een speler die ze al eerder onder contract hebben gehad, zal komende zomer moeten blijken. Daarnaast heeft Simons zelf de sleutel in handen. De jonge middenvelder heeft juist de transfervrije overstap van PSG naar PSV gemaakt, omdat hij in de Franse hoofdstad weinig aan de bak kwam en het voor zijn ontwikkeling belangrijk was dat hij speelminuten zou gaan maken. Die wens stond hoog in het vaandel bij de familie Simons en zijn zaakwaarnemers.

Of dit nu een voor PSV spannende exit-clausule is valt nog te bezien. De exit-clausule die Simons in zijn contract heeft bedongen, heeft in het verleden ook Donyell Malen laten opnemen in zijn contract met PSV. Voor Malen gold hetzelfde richting Arsenal. De spits die zich razendsnel wist te ontwikkelen besloot daarvan echter geen gebruik te maken waardoor Arsenal nooit meer serieus in beeld is geweest. Malen ontwikkelde zich spectaculair en werd voor 35 miljoen euro verkocht aan Borussia Dortmund.

PSV heeft goede hoop dat Xavi Simons ook na dit seizoen in Eindhoven zal spelen. Tot op heden verloopt het uiterst voortvarend met Simons als basispeler.


Vorig artikelPOLL: De vele blessures die PSV al enkele seizoenen teisteren:
Volgend artikelVan Nistelrooij wacht op snelle rentree de Jong en zegt na evaluatie over blessures: ‘Het is overmacht

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in