Home Nieuws Weinig chique woorden Chris Woerts over Peter Bosz en de PSV selectie:...

Weinig chique woorden Chris Woerts over Peter Bosz en de PSV selectie: ‘Geen PSV DNA’

6042
2

Het is tegenwoordig een modewoord aan het worden. DNA. PSV DNA welteverstaan. Bij vrijwel iedere nieuw te benoemen trainer of aanstaande transfer valt het woord weer.

Heeft hij wel voldoende PSV DNA? Er is wel sprake van voldoende club-DNA? Ook afgelopen weken vielen de zogenaamde DNA woorden weer gedurende de gesprekken die PSV met Peter Bosz had. Heeft Peter Bosz wel PSV DNA of iets van PSV DNA? Die vraag kan een ieder het beste zelf beantwoorden om zijn of haar mening te bepalen. Had Roger Schmidt wel het juiste PSV DNA? En Sir Bobby Robson? Vrijdagavond vloog de zogenaamde marketeer Chris Woerts weer eens uit de bocht.

De man die zogenaamd feiten verzameld over clubs, trainers en spelers maar ook over inkomende dan wel uitgaande transfers, wordt door de eigen collega’s bij Vandaag Inside nog weleens aangepakt met betrekking tot het waarheidsgehalte van diens zogenaamde nieuwtjes en feiten. Vrijdagavond gaf Woerts zijn weinig chique mening over PSV en de aanstaande samenwerking met Peter Bosz.

Chris Woerts denkt dat Peter Bosz een fikse hand in het transferbeleid van deze zomer zal hebben. Dat is op zich geen bijzondere conclusie want dat heeft iedere trainer bij iedere club. Maar Woerts gaat verder en spreekt zich niet echt chique over de spelersgroep van de club.

“Peter Bosz heeft helemaal geen PSV-DNA, maar het gaat wel rond komen”, vertelt Woerts in een video-item van Vandaag Inside. “Bosz is wel geschrokken van de situatie bij Olympique Lyon, waar hij te maken kreeg met een spelersgroep die niet allemaal deden wat hij wilde. Hij is ook geschrokken van de spelersgroep van PSV, die Van Nistelrooij achter zijn rug om zwart maakte”, uit Woerts zich weinig chique en vooral generaliserend over de gehele PSV selectie.

“Dus hij zal een grote stem willen hebben in de samenstelling van de selectie”, gaat Woerts verder. “Dat kost tijd en daar zijn ze mee bezig. Maar Peter is ook wel zo eigenwijs, want ik ken hem uit onze Feyenoord-periode, dat hij bij twijfel het niet gaat doen. Hij wil de zekerheid hebben dat zijn DNA ingeplant kan worden in het DNA van PSV. Iedereen had deze week witte rook verwacht, maar daarom duurt het ook zo lang”, weet Woerts.


Vorig artikelRicht PSV de pijlen ook op Reims? ‘In het verleden is weleens geïnformeerd naar hem’
Volgend artikelIn beeld | De kampioensfeesten van Mark van Bommel en Roger Schmidt

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in