Home Nieuws Weinig bijval voor Schmidt maar analisten vragen KNVB naar onderzoek Bas Nijhuis

Weinig bijval voor Schmidt maar analisten vragen KNVB naar onderzoek Bas Nijhuis

12163
0

Na een weekend vol discussies over Bas Nijhuis en Roger Schmidt heeft de Duitser weinig vrienden gemaakt.

Toch is er ook veel begrip voor Schmidt want de strekking van de analisten is ook dat een trainer na een winstpartij normaal gesproken geen beklag doet over de scheidsrechter van dienst. Schmidt was echter furieus na afloop van Sparta – PSV en terecht.


De weer op aandacht beluste Bas Nijhuis maakte er een bende van zaterdagavond op Het Kasteel. Daags na de wedstrijd blijken veel fans van andere clubs ook klaar te zijn met het vervelende gedrag van Nijhuis. Ook onder analisten klinkt er steeds vaker kritiek op zijn functioneren. Ook voor Nijhuis geldt dat hij steeds minder vrienden weet te maken. Maar ja, als je net zo fluit als andere scheidsrechters, krijg je daags na een wedstrijd gewoon minder aandacht en dat is nu net wat Bas Nijhuis niet wil.

De analisten van Ziggo stelden zondagavond dat het opvallend is dat de winnende coach met deze beschuldigingen komt aan het adres van Nijhuis en dat een gedegen onderzoek vanuit de KNVB nu echt noodzakelijk is geworden.

Willem van Hanegem heeft op zijn beurt weinig positieve woorden over voor Roger Schmidt.
‘Dat gezanik van die trainer begint me inmiddels een beetje de neus uit te komen’, reageert Van Hanegem in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

‘Dat verongelijkte gedrag continu kennen we nu wel. Nu weer dat gejammer over Bas Nijhuis. Ik word ook weleens moe van Nijhuis, maar PSV zou best eens tegen Schmidt kunnen zeggen dat hij zich met voetballen bezig moet houden. Hij prikt elke dag bloed bij die jongens en hij wisselde voor de winterstop steeds zijn beste spelers om ze fit te krijgen in januari. Maar ze zijn juist nu geblesseerd en het veldspel is matig’, aldus Van Hanegem. ‘Sparta liet het helemaal zelf liggen omdat vooral Tom Beugelsdijk er een potje van maakte achterin. Maar op deze manier raakt PSV achterop’, aldus de Kromme.


Facebook Comments