Home Nieuws Weerwoord na supporters ophef

Weerwoord na supporters ophef

11
2

Scheidsrechter Danny Makkelie kreeg het zaterdagavond tijdens de wedstrijd Excelsior – PSV meteen vanaf het beginsignaal te verduren van de PSV fans. Makkelie werd massaal toegezongen over de onterechte strafschop van Ajax tegen FC Utrecht van enkele maanden geleden.

‘Hij is de hoer van Amsterdam’, werd Makkelie toegezongen. ‘Er is een flinke grens overschreden’, ‘zegt Harrie Timmermans, voorzitter van de PSV-supportersvereniging in het sportprogramma Sportlunch. Philip Cocu was zeer uitgesproken na de wedstrijd.

Toch klinken er ook andere geluiden na de ontstane ophef vanuit het supportersvak van PSV. Timmermans geeft een duidelijk weerwoord op de spreekkoren. “Aan de andere kant gooide ook scheidsrechter Makkelie olie op het vuur”, zegt Timmermans. Zelf heeft hij het niet gezien, maar vanuit verschillende supportershoeken is het bevestigd. “Makkelie stak een keer zijn duim op naar de supporters. Even later maakte hij ook nog een cynisch applausje. Dat kan natuurlijk ook niet”, zegt Timmermans terecht en wijzend naar de scheidsrechter van dienst.

Harrie Timmermans: “Wat betreft kwetsen en beledigen is er voor ons een duidelijke grens overschreden. Dat is duidelijk. Maar het is ook mooi om te zien dat het ook onderling is opgelost. De sociale controle is groot. Toen is het gezang ook vrij snel gestopt. Door de emoties en fanatisme van supporters wordt er weleens een grens overschreden”, zegt Harrie Timmermans. “Het gezang van supporters is nu eenmaal geen uitvoering van kinderkoor Triangel.”


Facebook Comments

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here