Home Nieuws Weerbaarheid PSV alom geprezen: ‘Scouts van Europese topclubs zitten met blocnote klaar’

Weerbaarheid PSV alom geprezen: ‘Scouts van Europese topclubs zitten met blocnote klaar’

3294
0

PSV wist Omonia Nicosia in de slotminuut te verslaan en dat kan in de vaderlandse media op veel waardering rekenen.

Het mentale aspect is wat geprezen worden. Het vechten naar de overwinning getuigt van mentale weerbaarheid, zo stellen de Nederlandse ochtendkranten. Donyell Malen geldt inmiddels absolute blikvanger van het huidige PSV. Zijn transferwaarde is dan ook een onderwerp van gesprek.


AD Sportwereld en Telesport wijzen ook naar de spelregels rond Europese wedstrijden in de Corona periode maar prijze alom de mentaliteit van PSV.

Eran Zahavi en Jordan Teze worden genoemd in een schimmenspel op Cyprus maar bovenal is het zo dat PSV de complimenten toebedeeld krijgt.

‘Verdediger Jordan Teze had pakweg een half jaar geleden, toen hij nog niet vast tot het keurkorps behoorde, nooit kunnen bevroeden dat op een donderdag in de herfst van 2020 speciaal een vliegtuig voor hem zou opstijgen richting Cyprus, en dat op Twitter mysterieuze berichten zouden verschijnen over het mogelijke instappen van Jordan Teze’, schrijft de Volkskrant, die de bij de UEFA ingediende klacht van PSV terecht vindt. ‘Als iedereen met andere paragrafen komt aanzetten, is het geen doen meer.’

Ondanks de coronagevallen en de afwezigheid van Zahavi stonden spelers als Madueke en Malen en Götze gewoon op het veld. ‘Götze liet weer zien hoe uniek het is dat hij voor een Nederlandse club voetbalt’, aldus de Volkskrant.

AD Sportwereld en De Telegraaf zagen PSV strijden en wijzen naar Donyell Malen. ‘De aanval van PSV, met Malen, Mario Götze, Noni Madueke en Mohamed Ihattaren, is er een waarvoor de scouts van Europese topclubs met het blocnote in de aanslag gaan zitten. Al werd er door die aanval op Cyprus veel te weinig gecreëerd’, stelt de krant, die Malen uiteindelijk twee keer zag scoren.


Facebook Comments