Home Nieuws ‘We zagen PSV vooral als grote broer’

‘We zagen PSV vooral als grote broer’

16
0

Oud Willem II’er John Feskens tevens analist bij PSV, vindt dat beide Brabantse clubs intensiever moeten gaan samenwerken.

“Het zou niet alleen goed zijn, het zou eigenlijk gewoon moeten”, zegt Feskens in het Eindhovens Dagblad. “Alleen moeten de beleidsbepalers er wel voor openstaan en nader tot elkaar kunnen komen. Ik denk dat er bij PSV best de bereidheid is om met Willem II soms een afspraak te maken. Daarover zijn in het verleden ook wel eens gesprekken geweest, maar nu niet meer. Ik vind dat Willem II daarin ook initiatief kan nemen en het niet moet laten liggen.”
Volgens Feskens is er geen sprake van grote rivaliteit tussen de twee clubs. De PSV supporters zien Willem II vooral als nietszeggende kleine club, waar het gros van de Willem II fans een grote aversie heeft tegen PSV. Legendarisch zijn de festiviteiten op de tribunes van het Koning Willem II stadion, toen PSV ten koste van Ajax op de slotdag de titel alsnog in de wacht sleepte. Ajax speelde die dag in Tilburg voor de laatste kans

Feskens speelde tussen 1982 en 1997 bij Willem II en is sinds 2013 analist bij PSV. “In de tijd dat ik bij Willem II speelde, zagen we PSV vooral als grote broer. Een club waarvan je wist dat de Brabantse cultuur er ook heerste. Daar hadden we helemaal niks op tegen. Mijn indruk was toch dat we in Tilburg veel liever van de grote clubs uit het westen en vooral van NAC wonnen. Ik heb niet het idee dat daar veel in is veranderd.”

 


Vorig artikelCocu wil Dante Rigo ontlasten
Volgend artikelReacties Ramselaar, Zoet en Propper

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in