Home Nieuws ‘We weten hoe belangrijk die tweede plaats is voor de club’

‘We weten hoe belangrijk die tweede plaats is voor de club’

405
0

PSV kan volgende week zondagmiddag in Utrecht vrijuit voetballen zonder enige druk.

De club wist namelijk zondagmiddag al af te rekenen met het scenario van een eventuele derde plaats. Zover gaat het in ieder geval niet komen.


De derde plaats is immers voor AZ en dat zal niet meer veranderen in de loop van de komende week. In gesprek met ESPN gaf Denzel Dumfries aan erg tevreden te zijn met de winst tegen PEC Zwolle en het puntverlies van AZ.

“We weten het na Utrecht natuurlijk pas zeker, maar we hebben een uitstekende uitgangspositie”, aldus aanvoerder Dumfries. “We mogen het nooit meer weggeven. Het was vandaag een verdiende overwinning en nu op naar Utrecht.”

Dat de tweede plek bijna binnen is zorgt voor enige opluchting en blijdschap. “We hebben het op een gegeven moment wel moeilijk gemaakt en lieten AZ een beetje in de buurt komen. Dat maakte het wel lastig. We weten hoe belangrijk die tweede plaats is voor de club. Dat hebben we in principe wel goed gedaan om die vast te pakken.”

Over de wedstrijd tegen PEC Zwolle was de aanvoerder vooral te spreken over het uiteindelijke resultaat. Er was wat minder vreugde over het vertoonde spel in met name de tweede helft. Er leek enige verslapping binnen de ploeg te sluipen. “We hadden in het begin nog drie grote kansen om het eerder af te maken. Het belangrijkste was de overwinning en dat hebben we uiteindelijk goed gedaan. Compliment naar de ploeg”, aldus aanvoerder Dumfries.


Facebook Comments