Home Nieuws ‘We werken met 2 scenario’s’

‘We werken met 2 scenario’s’

16
0

PSV zet alles op alles om nog kampioen te worden, te beginnen vanavond met de zware uitbeurt bij AZ maar de club lijkt zich ook in alle rust toe te werken naar de tweede plaats.

AD Sportwereld loopt vooruit op de tweede plaats en analyseert de situatie:

Stel dat de club straks tweede wordt, wat betekent dat dan na het Champions League-succes van dit seizoen? Willen spelers als Guardado of Bruma dan weg? En wat scheelt het financieel? ,,We hebben al eens ‘nee’ kunnen zeggen tegen twintig miljoen voor Memphis.”

PSV begint met het mes op de keel aan de eindsprint in de titelstrijd. Net als bij Ajax zet men alles op alles om kampioen te worden. Maar er eindigt straks ook iemand als tweede. En stel dat PSV dat is, wat betekent dat dan voor een club die zich dit seizoen laafde aan Champions League-succes?

,,We werken intern met twee scenario’s,” zegt technisch manager Marcel Brands. ,,Het verschil is kort gezegd dit: als kampioen stem je je spelersbeleid af op de start van de nieuwe competitie. Word je tweede, dan moet je eind juli al een elftal klaar hebben staan dat de Champions League in vier voorrondeduels kan halen. Je kunt spelers in onderhandelingen minder zekerheid bieden dan. Eerste of tweede worden; voor mijn werk zou het wel iets uitmaken, ja.”

Basis
Het wordt hoe dan ook een spannende zomer in Eindhoven. De kans is reeël dat bijna de gehele basisploeg straks belangstelling opwekt. Uit de as van PSV speelde bijna iedereen de voorbije week in prestigieuze (oefen)-interlands.

Eén belangrijke troef heeft PSV sowieso in handen. Bij slechts twee spelers (Jetro Willems en Luciano Narsingh) loopt het contract nog maar één jaar door. Juist omdat er meerdere basisspelers zijn die nog langdurig vastliggen en een goede marktwaarde vertegenwoordigen, kan de clubleiding een eigen koers varen. ,,Laat ik het zo zeggen: we hebben eerder ook al een keer ‘nee’ kunnen zeggen tegen twintig miljoen voor Memphis Depay,” zegt Toon Gerbrands over de invloed van een tweede plaats op de financiële huishouding van PSV.

Met een team dat grotendeels intact blijft, zou PSV best een goede kans maken in eventuele voorronden. Wie Atlético Madrid weerstaat en van clubs als Wolfsburg en Manchester United wint, lijkt niet kansloos in een play-off tegen teams als Arsenal, AS Roma of Olympique Lyon. Een traject zoals in 2013, tegen Zulte Waregem en daarna AC Milan, zou nu te doen zijn voor PSV. 


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here