Home Nieuws ‘We hebben PSV hard nodig’

‘We hebben PSV hard nodig’

12
0

De uitgesproken en excentrieke Jan Everse heeft een prima indruk van PSV en ziet vooral winnaars lopen. Everse hoopt dat het PSV lukt om door te dringen tot de volgende ronde, zegt hij in gesprek met Voetbalprimeur.

PSV maakt op u een goede indruk, hè?
“Ik dacht dat PSV zaterdag tegen Vitesse weer punten zou laten liggen – dat was ook terecht geweest trouwens. Maar ze winnen tóch weer met 0-1. Dat is knap. Zakelijk spelen zonder echt goed te zijn en dan tóch winnen. Zij zijn qua resultaatvoetbal de beste ploeg van Nederland. Als je het aan mij vraagt, heeft PSV echt een goede kans om te winnen van CSKA.”

“Het lijkt voor PSV niet uit te maken of ze uit of thuis spelen. Ze hebben het tegen Manchester United al twee keer laten zien. Inzakken, weinig ruimte weggeven en dan goed counteren. Zo wonnen ze in Eindhoven. Uit hadden ze het geluk dat die tegengoal niet valt, maar in de tweede helft zijn ze gewoon beter dan United. De thuiszege op VfL Wolfsburg was ook verdiend.”

Wat is de kracht van dit PSV?
“Dat zit hem vooral in het type spelers dat bij PSV rondloopt. Neem bijvoorbeeld Jeffrey Bruma. Die krijgt vaak kritiek, maar hij kletst er wél in. Zelfde geldt voor Hectór Moreno. Santiago Arias en Andrés Guardado, dat zijn echt winnaars. En dan heb je ook nog Luuk de Jong en Jürgen Locadia die fysiek heel sterk zijn.”

“Bij Ajax – ik heb er zelf gespeeld – gaan ze boe zitten roepen als je tien minuten niet goed speelt. Een hakkie door iemands benen vonden ze dan wel weer geweldig, dat is een beetje des Ajax. Daar moet je mooi voetbal spelen. Het PSV-publiek maakt het niet zo veel uit of het heel mooi is. Als PSV maar wint. De fans zijn gewend dat PSV niet altijd oogstrelend voetbal speelt.”

Adam Maher en Luciano Narsingh kunnen daarentegen op weinig krediet rekenen.  
“Als Guardado of Jorrit Hendrix een keer slecht speelt, dan fluiten ze niet. Maher vind ik een type dat uit is op eigen succes. Hij is te veel op zichzelf gericht. Beetje egoïstisch. Maar als het niet draait, dan moet je het simpel houden. Mouwen opstropen, in dienst van het elftal spelen en een zesje halen. Hij is niet iemand die voorop gaat in de strijd. Maher blijft volharden in zijn eigen manier van spelen.”

“Het komt ook door zijn houding. Een flegmatieke speler is altijd de eerste die kritiek krijgt. Dan zeggen mensen: kijk eens hoe-ie erbij loopt. Het wordt heel moeilijk voor Maher bij PSV. Het middenveld dat er nu staat – Guardado, Hendrix, Davy Pröpper – is in mijn ogen de sterkste combinatie.”

“Narsingh wordt ook hard aangepakt. Dat is echt geen luie speler. Ik heb hem bij sc Heerenveen meegemaakt, hij heeft zijn debuut gemaakt toen ik er zat. Prima jongen. Hij deed altijd zijn stinkende best. Hij is volgens mij heel gevoelig voor kritiek. Bij Maher weet ik het zonet nog niet, misschien dat het hem aan zijn kont roest wat mensen over hem zeggen. Maar Narsingh gaat twijfelen, denk ik.”

Wat gaat het worden vanavond?
“Ik hoop echt dat PSV wint. Dat is zo ontzettend belangrijk. Niet alleen voor de punten op die UEFA-ranglijst, maar ook voor de uitstraling van het Nederlandse voetbal. Ajax vliegt er donderdag ook al uit in de Europa League. Dus PSV is nu onze laatste strohalm.”

“De fanatieke fans van Ajax en Feyenoord vinden het misschien niks… Maar dat zijn dan blinde supporters. Dat is heel dom, want PSV kan er voor gaan zorgen dat we punten pakken en dat de nummer één en twee van de competitie nog Champions League-voetbal mogen spelen. We hebben PSV heel hard nodig. Door naar de volgende ronde, dat zou echt mooi zijn. En dan een mooie tegenstander, wie weet kom je nog wel verder. Ik heb er een goed gevoel over. Mijn voorspelling? 2-0. Ze gaan door, daar ben ik van overtuigd.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here