Home Nieuws ‘We hebben PSV geholpen ons te verslaan’

‘We hebben PSV geholpen ons te verslaan’

54
0

Ajax kan het forse verlies in Eindhoven maar moeilijk verteren. Geen enkele Ajacied spreekt zich uit over het feit dat de runner-up van vorig seizoen wellicht toch minder kwaliteiten bezit dan menigeen denkt.

Alleen de nuchtere Frenkie de Jong vindt het gepast pas op de plaats te maken en te stellen dat Ajax voorlopig niets kan zeggen over wie er beter is van de twee topclubs.

De miljoenen aankoop Tadic stelt zelfs dat Ajax PSV slechts geholpen heeft aan de overwinning. In het Parool gaat de gelegenheidsaanvoerder verder. “Pijnlijk. Frustrerend. Je gelooft gewoon niet wat er gebeurt in die eerste helft”, aldus de Serviër. “Eén goal, twee goals, drie goals. We gaven ze weg. Alsof de grond onder je voeten wegzakt. Je speelt een verloren wedstrijd, zo voelt dat.”

Tadic probeerde zijn teamgenoten op te jutten en te motiveren. “Maar als je zo begint aan de wedstrijd, gaan de hoofden een beetje hangen. We waren in shock en kwamen daardoor niet in onze kracht: de bal hebben, aanvallen en gelijk druk zetten bij balverlies. Ons zelfvertrouwen kreeg een knak.”

Tadic aast op de volgende clash met PSV. “Want ik denk niet dat zij een sterker team hebben dan wij. Alleen vandaag wel. We hebben ze geholpen ons te verslaan. Het is niet acceptabel voor Ajax om zo te verliezen, maar we moeten nu laten zien dat we mannen zijn en geen jongetjes.”


Vorig artikelWaterreus kritisch op keuze van Bommel voor schoonvader van Marwijk
Volgend artikelDe Mos en Kieft onder de indruk: ‘PSV speelde weergaloos’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in